Victor Ponta: Blaga şi Igaş şi-au bătut joc de sportivi

Premierul Victor Ponta a declarat, marţi, că foştii miniştri de Interne Vasile Blaga, Traian Igaş şi Gabriel Berca nu s-au îngrijit de cadrul legal şi "şi-au cam bătut joc de sportivi", el adăugând că nu l-ar mira ca Blaga şi Igaş să înceapă să critice Guvernul său, la ce "obraz gros" au.

RomaniaTV.net
02 oct. 2012, 16:23
Victor Ponta: Blaga şi Igaş şi-au bătut joc de sportivi

„Noi am asigurat cadrul legal, pentru că nu exista cadrul legal, pentru că miniştrii de Interne – domnul Blaga, domnul Igaş, domnul Berca – nu s-au îngrijit în aceşti ani. Şi-au cam bătut joc de sportivi. Iar acuma, la multe alte lucruri pe care le îndreptăm noi, trebuie să îndreptăm şi acest lucru. Şi nu m-ar mira ca tocmai Blaga şi cu Igaş să înceapă să ne critice, că am văzut la cât au obrazul de gros şi cum uită că până acum câteva luni ei erau acolo, vorbesc ca şi cum nu au fost niciodată la guvernare. Nu m-ar mira la obrazul lor”, a spus Ponta.

El a făcut această declaraţie răspunzând unei întrebări legate de faptul că marţi Camera a adoptat o OUG prin care bugetarii recuperează 8% din salariile tăiate, în care a fost inclus un amendament potrivit căruia sportivii îşi vor primi sumele restante din 2008.

Ponta a spus că el a cerut să fie trecut acest amendament pentru a exista acoperirea legală recuperării banilor. Întrebat câţi bani trebuie recuperaţi de sportivii de la clubul Dinamo, Ponta a spus că actualul ministru de Interne, Mircea Duşa, poate răspunde la această întrebare.