Victor Ponta cere suspendarea exportului de alimente. „Peste o lună problema principală va fi legată de mâncare”

Victor Ponta, preşedintele Pro România, a declarat, miercuri, la România TV, că a cerut Guvernului să suspende exporturile de produse alimentare neprelucrate pentru a-i sprijini pe producătorii români afectaţi de criza generată de epidemia de coronavirus. De asemenea, fostul premier avansează un scenariu şocant: "Suceava este ca Bergamo. Acolo o să avem cei mai mulţi doctori infectaţi şi cele mai multe decese" din cauza COVID-19.

RomaniaTV.net
25 mart. 2020, 11:39
Victor Ponta cere suspendarea exportului de alimente. „Peste o lună problema principală va fi legată de mâncare”

Liderul Pro România susţine că avem „trei domenii importante: sănătate, energia şi zona alimentară” şi a cerut Guvernului să emită o ordonanţă de urgenţă pentru a veni în sprijinul producătorilor din industria alimentară.

„Peste două săptămâni, o lună şi jumătate o să avem probleme serioase. Am cerut ca Guvernul să spună de azi: toţi producătorii români care produc industrie alimentară să se oprească exporturile de materiale neprelucrate. Să nu mai exportăm grâne şi carne şi ce mai e neprelucrat. Să îi sprijinim pe producătorii români.

Peste o lună problema principală va fi legată de mâncare şi dacă ne trezim peste o lună să luăm măsuri, va fi prea târziu”, a declarat Victor Ponta, la România TV.

Victor Ponta, despre cazurile de contaminare cu coronavirus din Suceava

Fostul premier avertizează că epidemia de coronavirus s-a răspândi şi mai mult la Suceava, după ce peste 100 de cadre medicale de la spitalul judeţean au fost diagnosticate cu COVID-19.

„Suceava este ca Bergamo. Acolo o să avem cei mai mulţi doctori infectaţi, cele mai multe decese, practic o catastrofă umanitară”, susţine Ponta.

Fostul premier susţine că Organizaţia Mondială a Sănătăţii a informat toate Guvernele, încă de la sfârşitul lunii ianuarie, despre pericolul răspândirii epidemiei de coronavirus. 

„Sunt convins, pentru că am lucrat patru ani ca prim-ministru, că serviciile de informaţii din România au informat Guvernul şi preşedintele asupra ceea ce urmează. Au trecut două luni şi acum ne-am trezit că nu avem echipamente”, a precizat liderul Pro România.

Victor Ponta este de părere că Guvernul poate decide să trimită avioanele din flota României să aducă echipamente de protecţia din China, aşa cum au procedat şi alte state europene.

„Şi-au trimis avionele din propriile flote. Avem avioanele TAROM, avioanele MApN, avioanele de la Blue Air şi de la Wizz Air care stau la sol. Dacă facem ce au făcut sârbii, cehii, ungurii şi trimitem în China aceste avioane, o să se întoarcă în câteva ore cu echipament, dar pentru asta trebuie decizie guvernamentală”, a menţionat Ponta.

ARMATA, alături de poliţişti pe străzi în centrul Capitalei VIDEO