Victor Ponta: Dacă Băsescu respinge reducerea CAS, o vom aplica de la 1 octombrie VIDEO

Premierul Victor Ponta a declarat luni seara, la România TV, că legea privind reducerea contribuţiilor sociale (CAS) va fi aplicată de la 1 octombrie dacă preşedintele nu promulgă această lege.

14 iul. 2014, 19:41
Victor Ponta: Dacă Băsescu respinge reducerea CAS, o vom aplica de la 1 octombrie VIDEO

„Probabil că preşedintele nu va promulga legea reducerii contribuţiilor sociale (CAS). Dacă nu o promulgă, Parlamentul va analiza legea în septembrie, ceea înseamnă că intră în vigoare la 1 octombrie. Este o măsură bună şi sustenabilă, care va crea locuri de muncă”, a spus şeful statului.

În plus, premierul a ţinut să dea asigurări că această reducere a CAS nu va avea impact negativ asupra salariilor din sectorul bugetar.

De asemenea, premierul a declarat că anul viitor vor creşte anumite taxe, dar altele vor scădea.

VICTOR PONTA: Aş renunţa la CANDIDATURĂ dacă s-ar reface USL. Dar sunt şanse de 1%

„Sunt zone unde vor creşte anumite taxe, unde vor scădea anumite taxe. De exemplu, povestea cu impozitele la locuinţele nerezidenţiale. Ai un bloc de apartamente, plăteşti impozite ca şi o companie, stai într-un apartament, plăteşti ca la apartament. Dar dacă ai un bloc, faci o afacere, plăteşti ca o companie. Impozităm pe cei cu maşini care au capacitate cilindrică mai mare. De asemenea, autorităţile locale să aibă mai multă libertate în taxe şi impozite. Cea cu locuinţele nerezidenţiale e în scrisoare cu FMI, semnată de Băsescu”, a spus Ponta.