Victor Ponta: „Dacă Pro România nu intră în Parlament, PSD nu are cu cine se alia. Dacă intră, s-au ales cu un nou duşman”

Preşedintele Pro România a fost invitat joi la emisiunea online Adevărul Live, unde a declarat că PSD nu are o viziune politică şi că, prin campania de defăimare pe care au dus-o social democraţii împotriva sa şi a partidului său, nu pot avea decât de pierdut, indiferent dacă Pro România intră sau nu în Parlament.

26 nov. 2020, 14:05
Victor Ponta: „Dacă Pro România nu intră în Parlament, PSD nu are cu cine se alia. Dacă intră, s-au ales cu un nou duşman”

Victor Ponta susţine că cea mai bună soluţie pentru ieşirea din criza sanitară şi cea economică ce va urma este un guvern de uniune naţională. Fostul premier a declarat că alianţa pentru alegerile prezidenţiale dintre Pro România, PSD şi ALDE nu s-a realizat pentru că PSD nu a vrut să câştige.

„Eu astept ca PSD sa iasa din perioada blatului si sa facem o stanga unita la alegerile din 2024, altfel cred ca tot un presedinte de dreapta va fi. Rares Bogdan sau cine stie cine. Am propus in 2019 doamnei Dancila si domnului Tariceanu sa facem niste alegeri preliminare si cine iese, pe ala il sustinem. Nu au fost de acord cei din jurul doamnei Dancila, au pus-o sa candideze si a castigat Iohannis mancand popcorn.

Faptul ca am cerut eu 40 de locuri pentru a face alianta cu PSD si ALDE a fost o minciuna. I-am si zis lui Marcel Ciolacu, a zis ca nu m-a auzit el spunand asa ceva, pana la urma a ramas ca a auzit Paul Stanescu pe undeva.

Ei nu au vrut sa faca alianta, pentru ca trebuia sa iasa pe locul 2, asta era sarcina lui Ciolacu si a echipei sale, iar daca faceam aceasta alianta iesem pe locul 1.

Obsesia lui Dragnea era ca ma intorc in PSD sa ii iau locul. Ciolacu este destept, stie ca nu ma mai intorc niciodata, dar sunt foarte multi care ii baga asta in cap.

Liderii PSD nu isi doresc ca Pro Romania sa intre la guvernare. Pentru PSD cel mai rau lucru este izolarea. Cu campania lor impotriva mea si a Pro Romania, daca nu intra Pro Romania in parlament, nu au cu cine se alia. Daca intra, s-au facut cu un nou dusman. Nu au o gandire strategica si e foarte rau, pentru ca PNL si USR nu au capacitatea de a gestiona aceasta criza.

Eu am citit programul PSD, nu e rau, dar cred ca sunt singurul care l-a citit. Dar ei nu au facut campanie electorala, abia ieri l-am vazut pe Marcel Ciolacu sa faca campanie.”, a spus Ponta la Adevărul Live.

Victor Ponta ideea unei alianţe cu PSD

„Pro Romania nu are cum sa faca echipa cu PSD, care vrea sa piarda. Mai tineti minte ce zicea Tudose, de ce a plecat din Pro Romania? Pentru ca nu am votat guvernul Orban, a zis ca sunt iresponsabil. Eu m-am prins atunci ca a primit ordin. Cand am auzit aia cu Ciolacu si Grindeanu care au jurat pe icoana ca nu sunt securisti, m-a bufnit rasul, am zis ca bine ca n-a jurat si Tudose, ca se spargea icoana.

Acum societatea e intr-un mare necaz, nu functioneaza doar statul pe margine si aruncatul cu rosii. Oamenii apreciaza cand ii ajuti la greu. Asa am crescut si eu, in 2012 era o situatie grea, dar guvernul USL a scos tara din criza.

Cu siguranta isi doresc si Rares Bogdan, si Ciolos, si Orban sa candideze la prezidentiale in 2024. Chiar si Nicusor Dan, daca trece cu bine de un mandat de primar al Capitalei.

Cred ca PNL va avea 30%, PSD 25%, Pro Romania 9%, PMP nu cred ca trece pragul si nici nu-mi doresc. Regret ca nu am candidat la locale doar prin prisma scorului electoral al partidului. Cred ca doamna Firea nu a castigat pentru ca nu au vrut ai ei sa castige, dar nici nu a fost un primar bun. Astept de la Nicusor Dan sa schimbe Bucurestiul, pentru ca ne sufocam. Pot sa spun, ca deputat si bucurestean, ca nu o sa faca nimic daca nu lasam nebunia asta cu sectoarele, care au buget mai mare decat primaria generala, si daca nu unim Bucurestiul cu Ilfovul, nu o sa reuseasca nici Nicusor nimic.”, a adăugat Victor Ponta.

Citeşte şi: Marcel Ciolacu susţine că PSD este singurul partid fără „penali” pe liste la alegerile parlamentare