Victor Ponta: „Dacă PSD schimbă garnitura şi abandonează unele teme peremisto-populiste, putem colabora”

Victor Ponta a susţinut la Satu Mare o conferinţă de presă în care a abordat mai multe teme, printre care şi o posibilă colaborare cu PSD.

RomaniaTV.net
20 ian. 2020, 17:53
Victor Ponta: „Dacă PSD schimbă garnitura şi abandonează unele teme peremisto-populiste, putem colabora”

Preşedintele Pro România, Victor Ponta, a declarat luni că dacă PSD va schimba la „garnitura” care i-a susţinut pe Liviu Dragnea şi Viorica Dăncilă şi renunţă la „teme peremisto-populiste”, ar putea susţine colaborarea dintre fostul şi actualul său partid, pe teme punctuale.

„Nu se pune problema ca eu, cel puţin, să mă întorc membru PSD. Sunt membru Pro România şi aşa voi rămâne. PSD are de schimbat mai mult decât Dragnea şi Dăncilă, are de schimbat o întreagă echipă de oameni care a fost lângă Dragnea, după ce a intrat Dragnea în închisoare s-au lipit de Dăncilă, după ce au zis că Dăncilă e cea mai bună de candidat au dat-o jos şi acum mai toţi sunt lipiţi de Ciolacu, nişte oameni care nu au nicio legătură cu ideea de modernitate, de dezvoltare, de social-democraţie şi pe care îi urăsc oamenii pe bună dreptate şi care au dus PSD-ul de la 46% la 22%. Dacă PSD, după congres, schimbă această garnitură şi abandonează nişte teme peremisto-populiste, m-aş bucura, şi atunci putem colabora. Dacă rămân pe drumul de dinainte, doar că acum cei care erau lângă Dragnea s-au pus lângă Dăncilă şi de lângă Dăncilă s-au pus lângă Ciolacu, nu, nu putem colabora, din aceleaşi motive pentru care nu puteam înainte.”, a declarat Victor Ponta.

Fostul premier a vorbit şi despre posibilitatea susţinerii unor candidaţi din afara partidului, în anumite oraşe.

„Cu titlu de excepţie în anumite zone din ţară, dacă va fi cazul, putem să susţinem candidaţi comuni, dar regula este să avem candidaţii noştri. Cunosc foarte bine situaţia particulară în special a municipiului Satu Mare şi ştiu foarte bine că am câştigat aici alegerile cu domnul Dorel Coica atunci când practic a fost o alianţă de partide, altfel, având în vedere compoziţia etnică, în primul tur câştigă candidatul UDMR. Dar depinde foarte mult şi de sistemul de vot. Dacă vor fi două tururi, această problemă nu mai există, dacă va rămâne un singur tur atunci e clar că va fi tot timpul favorit candidatul UDMR”, a spus Ponta.