Victor Ponta: Dan Adamescu şi familia sa se plâng de „abuzurile justiţiei”!!! Serios?!?

Victor Ponta acuză familia Adamescu de faptul că a ajuns să se plângă de "abuzurile justiţiei" după condamnarea patronului societăţii de asigurări Astra, în condiţiile în care unul din ziarele sale a colaborat îndeaproape cu justiţia ani la rând, publicând pe surse informaţii din dosare.

29 mai 2016, 09:36
Victor Ponta: Dan Adamescu şi familia sa se plâng de „abuzurile justiţiei”!!! Serios?!?

Victor Ponta afirmă că jurnaliştii angajaţi la ziarele lui Dan Adamescu sunt nişte „mardeiaşi şi ciomăgari”, care ani la rând au beneficiat de o bună colaborare cu justiţia, având acces privilegiat la informaţii, iar acum patronul lor, condamnat de aceeaşi justiţie, a ajuns să se plângă de înscenări şi procese aranjate.

„Timp de ani de zile mardeiasii si ciomagarii (vopsiti sub numele de „jurnalisti”) de la „Romania Libera” au fost platiti de Dan Adamescu (patronul lor) ca sa linseze orice persoana care a fost acuzata de procurori, pe drept sau pe nedrept / au publicat stenograme „pe surse” si au condus campanii de manie proletara impotriva celor care indrazneau sa spuna ca drepturile fundamentale trebuie protejate in orice situatie / au crezut ca daca „se dau cu astia” o sa aiba imunitate.

Acum Dan Adamescu si familia sa se plang de „abuzurile justitiei”!!! Serios?!?

Situatia lui (ca si a lui Ludovic Orban, Cosmin Guse sau altii din presa sau politica pe care ii stiu bine dar nu ii mai mentionez acum) este o lectie bine venita!”, a scris Victor Ponta pe Facebook.

Citeşte şi: Alexander Adamescu, despre condamnarea tatălui său: „Adevăraţii făptaşi sunt liberi şi cu banii la ei”

Alexander Adamescu, fiul lui Dan Adamescu, a dat un comunicat de presă după condamnarea definitivă a tatălui său, în care acuză că patronul Astra a fost condamnat la închisoare pe nedrept. Adamescu Jr. susţine că procesul a fost „o imensă eroare judiciară voită”.

„Condamn cu desavarsire decizia Instantei Supreme de a-l gasi vinovat pe tatal meu. Dan Adamescu este nevinovat, adevaratii faptasi sunt liberi si cu banii la ei. Procesul este o imensa eroare judiciara voita, fapt confirmat si de oamenii care si-au exprimat indignarea si ingrijorarea public. Showul mediatic de astazi a fost extrem de bine concertat si confirma scopul de asasinare publica a tata si fiu Adamescu.

Mai mult decat atat, Romania a ales sa ignore si sa ia in deradere problemele de sanatate ale tatalui meu. Ma tem pentru viata lui. Statul roman prin institutiile de forta asta isi doreste, sa continue sa-l tortureze.

Sunt ferm convins ca in zilele ce urmeaza vom fi atacati de toate organele de stat pentru a distruge si a fura tot ce a construit Dan Adamescu in 20 ani: un grup de firme care nu au fost conectate la butoanele de supt ale statului si care inca sustin economie romaneasca cu mii de locuri de munca”, a explicat Alexander Adamescu într-un comunicat de presă.

Citeşte şi: Dan Adamescu, condamnat la patru ani şi patru luni de închisoare cu EXECUTARE, dus în arestul Poliţiei Capitalei

Dan Adamescu a fost condamnat la patru ani şi patru luni de închisoare cu executare în dosarul în care a fost acuzat de mituirea unor judecători pentru a primi sentinţe favorabile în mai multe dosare de insolvenţă. Acesta a fost dus, vineri după-masă, în arestul Poliţiei Capitalei.

Dan Adamescu a fost acuzat că a dat mită unor judecătpri de la Tribunalul Bucureşti. El a plătit aproximativ 20.000 de euro pentru a obţine soluţii favorabile în instanţă. Judecătorii care au primit mită au fost şi ei condamnaţi la închisoare cu executare. Mircea Moldovan, care iniţial primise o pedeapsă de 22 e închisoare, a primit 12 ani şi 2 luni.