EXCLUSIV: Victor Ponta, declarații despre măsurile de relaxare anunțate de Iohannis: Ar fi trebuit să vorbească și de stimulul pentru industriile care au fost închise

Victor Ponta a făcut declarații despre măsurile de relaxare. Politicianul consideră că ar fi trebuit să fie menționate și ajutoarele care se cuvin industriilor care au fost închise.

13 mai 2021, 21:33
EXCLUSIV: Victor Ponta, declarații despre măsurile de relaxare anunțate de Iohannis: Ar fi trebuit să vorbească și de stimulul pentru industriile care au fost închise

Victor Ponta

a făcut declarații despre măsurile de relaxare anunțate joi, de președintele Klaus Iohannis. Liderul PRO Romania a reproșat președintelui că nu a menționat nimic de ajutoarele care s-ar cuveni industriilor care au fost închise.

„În primul rând e bine ca s-a făcut chestia asta, era cazul de câteva săptămâni. A făcut bine Iohannis că a trecut peste alte opinii. Cine l-a sfătuit pe domnul Iohannis l-a sfătuit bine. Pe lângă ridicarea restricțiilor, Iohannis ar fi trebuit să vorbească și de măsurile de stimulare pentru cei care au fost închiși, restaurante organizatori de evenimente, ar trebui să-i ajute să astupe ce au pierdut. Erau complementare aceste masuri.Domnul Iohannis ar fi trebuit să anunțe și un ajutor pentru cei care au fost închiși un an de zile. Cei care trăiau de Horeca și din evenimente se întreabă acum „Bun, și noi ce facem?”. Noi redeschidem Horeca când au redeschis ceilalți din jur. O sa fie un an dificil pentru cei care au suferit. Eu cred că mai câștiga niște laude dacă anunța ceva și despre acest aspect.” a declarat Victor Ponta pentru România TV.

Victor Ponta a criticat și faptul că aceste măsuri de relaxare au venit prea târziu. Politicianul e de părere că restricțiile ar fi trebuit ridicate din momentul în care toți românii au avut acces la vaccin.

„Domnul Câțu e un împuternicit al unui comitet format din mai mulți lideri, dacă vine Cioloș face și el cât poate, cât îi dă voie comitetul. De doi ani jumate, Iohannis își alege când vrea să fie prim-ministru și când nu vrea sa fie prim-ministru. Eu cred ca un moment esențial pentru luarea unei decizii, este de când s-a dat acces la vaccin, de atunci nu ar mai fi trebuit să se țină restricții, din acel moment ar fi trebuit ridicate restricțiile”, a menționat Ponta.

Victor Ponta face declarații: „Obligatoriu trebuie să luăm poziție, să ne luptam chiar daca n-avem șanse”

Politicianul PRO România și-a dat cu părerea și în privința scandalului în care este implicată Clotilde Armand. Victor Ponta consideră că o astfel de fraudă electorală nu trebuie ignorată, iar opoziția trebuie să lupte, indiferent de șanse.

„Eu cred că verdictul acestui caz a fost exprimat de dna Clotilde Armanad „Eu nu plec nicaieri”, însă lucruile nu pot fi lăsate așa. În primul rând, împreună cu PSD, al cărui candidat a câștigat, ar trebui să luăm toate căile legale, pentru că daca nu face nimeni nimic acum, USR-ul va zice „Hai să facem și în 2024″. Nu înțeleg de ce un caz este lăsat așa. Cei care am avut candidați trebuie să acționăm, chiar dacă știm că decizia de a fi Clotilde Armand primar a fost luată cu mult timp înainte să fie alegerile. Data viitoare cea mai proastă soluție e să nu vină nimeni la vot pentru că cei ai lui Clotilde Armand o să vină. Ei sunt luptători împotriva securității, dar ei sunt copii de securiști. Nu cred că va ma câștiga Tudorache, dar cred ca trebuie obligatoriu să luăm poziție, să ne luptam chiar daca n-avem șanse”, a mai adăugat Victor Ponta.