Victor Ponta, despre ideea lui Nelu Tătaru de a izola pensionarii în hoteluri. „E absolut inacceptabilă – o jignire şi o umilinţă”

Victor Ponta, preşedintele Pro România, credea că Nelu Tătaru, ministrul Sănătăţii, era printre "puţinii oameni normali şi profesonişti din Guvernul PNL Orban" până când a lansat ideea izolării pensionarilor în hoteluri. Fostul premier susţine că "anturajul l-a stricat deja" pe Tătaru, fiind de părere că închiderea persoanelor de peste 65 de ani este "o idee absolut inacceptabilă - o jignire şi o umilinţă inumană pentru părinţii şi bunicii noştri!"

RomaniaTV.net
21 apr. 2020, 05:20
Victor Ponta, despre ideea lui Nelu Tătaru de a izola pensionarii în hoteluri. „E absolut inacceptabilă – o jignire şi o umilinţă”

Într-un mesaj publicat pe Facebook, Victor Ponta a criticat dur propunerea lui Nelu Tătaru de a-i izola pe pensionari în hoteluri pentru a preveni răspândirea epidemiei de coronavirus.

„Deci pe cei de peste 65 de ani îi ducem la Hotel? Contra cost? Îi încuiem până în Decembrie şi vedem care scapă cu viaţă? Asta este preocuparea Ministrului Sănătăţii? Credeam că este unul dintre puţinii oameni normali şi profesionişti din Guvernul PNL Orban! Dar se pare că anturajul l-a stricat deja!”, a scris Victor Ponta pe Facebook.

Vasile Dâncu îl apără Cercel şi îl critică pe ministrul Sănătăţii: „A greşit, a spus o prostie la TV, dar trebuie iertat?”

Liderul Pro România a comentat şi modul în care ideea izolării pensionarilor a fost rapid atribuită profesorului Adrian Streinu Cercel. Victor Ponta i-a dat dreptate lui Vasile Dîncu care a susţinut că este vorba despre o campanie de manipulare pe această temă.

„Ideea de a discrimina persoanele de peste 65 de ani ( de a-i bloca in case, de a-i obliga să se mute la hotel şamd) este o OROARE – şi trebuie spus clar NU ! Indiferent de cine a formulat-o şi de intenţiile ( bune sau rele) din spatele acestei idei! Dacă Ministrul Nelu Tătaru şi Profesorul Streinu Cercel au gândit şi spus aşa ceva – noi trebuie să le spunem la amândoi: NU!

Există însă o diferenţă fundamentală între poziţia celor doi : unul este medic ( şi exprimă opinii şi recomandări medicale – fără nicio obligaţie pentru vreo persoană) / celălalt este Ministru într-un Guvern care are Puterea în România – Guvern care de peste o lună nu face altceva decât să se comporte ca un paznic obtuz, limitat şi agresiv la adresa populaţiei! Aşa că declaraţia Dlui Tătaru este şi trebuie luată foarte în serios de oameni!

Sigur că Vasile Dîncu are dreptate / în loc să discutăm despre fondul ideii de a discrimina persoanele de peste 65 de ani ( şi să o oprim înainte să produca efecte) – Propaganda oficială încearca iar să ne mintă şi să manipuleze aceleaşi categorii sociale pe care le ţine captive de 5!”, mai scrie Ponta pe Facebook. 

Proiectul doctorului Streinu Cercel de a izola bătrânii peste 65 de ani timp de trei luni, respins categoric de Nelu Tătaru DOCUMENT

Carantină la hotel pentru persoane peste 65 de ani în timpul epidemiei de coronavirus. Tătaru: Nu separăm vârstnici de familie