Victor Ponta, despre plângerea lui Băsescu privind locuinţa de serviciu: NAZURI. Mai multă modestie nu strică

Victor Ponta a declarat, luni, la România TV că i se pare "sordid" faptul că, într-o perioadă grea pentru România, se discută foarte mult despre casa pe care fostul preşedinte Traian Băsescu ar trebui să o primească în folosinţă de la RA-APPS.

RomaniaTV.net
26 ian. 2015, 19:49

Întrebat despre faptul că Serviciul de Protecţie şi Pază (SPP) a transmis că, exceptând vilele din Snagov, imobilele propuse lui Băsescu drept reşedinţă nu întrunesc condiţiile legale, Victor Ponta a răspuns: „Nu aţi vrea să le vedeţi, ca să vedeţi ce înseamnă că… haideţi să fim un pic serioşi. Credeţi că RA-APPS deţine imobile într-o zonă periculoasă ? Toate sunt în zona zero a Bucureştiului”.

Premierul a adăugat că nu ar vrea să se mai ocupe el de „nazurile” lui Băsescu şi că acesta ar trebui să dea dovadă de mai multă „modestie şi bun-simţ”, având în vedere că există români care au muncit mai mult decât fostul preşedinte şi nu beneficiază de nimic de la stat. „Traian Băsescu a beneficiat şi de casa din Mihăileanu, acum de alta… Cred că mai multă modestie nu i-ar strica”, a spus Victor Ponta.

„RAAPPS nu a contestat dreptul său de a primi o casă, dar nu vreau să mă ocup de aşa ceva. Mi se pare mai mult decât sordid să vedem unde vrea să trăiască acum din bani publici domnul Băsescu. Cei care se uită la dv. ştiu că şi-au pierdut pensiile, salariile, le-au fost luate casele de bănci şi uite acum e o mare problemă a Româiei cât de mare va fi casa lui Băsescu. RAAPPS respectă legea şi îndeplineşte procedurile”, a adăugat premierul.

Fostul preşedinte Traian Băsescu a trimis Guvernului o plângere administrativă prealabilă în care avertizează că se va adresa instanţei judecătoreşti dacă nu i se acordă o locuinţă ca reşedinţă şi un cabinet de lucru, spunând că el a agreat cele două vile din Snagov propuse, dar nu a primit răspuns.

Fostul președinte Traian Băsescu a notificat Guvernul României că l-a acționat în judecată pentru neatribuirea unui imobil pentru folosința sa ca fost președinte al Romaniei.

Citeşte şi Vila 11 din Snagov, propusă lui Traian Băsescu, scoasă la vânzare cu aproape 4 milioane de euro

În documentul obţinut de pesurse.ro, „subsemnatul Băsescu Traian, cu domiciliul ales în vederea comunicării actelor în strada Ştefan Mihăileanu” înaintează o plângere administrativă prealabilă împotriva refuzului Secretariatului General al Guvernului (SGG) şi al Regiei Patrimoniului Protocolului de Stat (RA-APPS) de atribuire a folosinţei gratuite a unei locuinţe de protocol, cu destinaţia de reşedinţă, şi a unui cabinet de lucru, arătând că aceste drepturi i se cuvin în calitate de fost preşedinte al României.


loading...