Victor Ponta, despre relaţia cu George Simion: „Opoziţia e AUR, care e cu hău-hău. Eu vorbesc cu el şi îl întreb: mâine te pune premier, cine e la Finanţe?”

Fostul premier Victor Ponta spune că, odată cu rotativa guvernamentală, Marcel Ciolacu şi PSD vor putea guverna în linişte, pentru că în România nu există o opoziţie serioasă, în afară de AUR, care nu este un partid gata să preia frâiele Executivului.

26 mai 2023, 11:18
Victor Ponta, despre relaţia cu George Simion: „Opoziţia e AUR, care e cu hău-hău. Eu vorbesc cu el şi îl întreb: mâine te pune premier, cine e la Finanţe?”

„Opoziția e AUR, care e cu hău-hău. Încă nu poți să zici: să plece ăștia și vine AUR”, a spus Victor Ponta.

„Eu vorbesc cu George Simion și îl întreb mereu: George, fii atent, mâine te pune prim-ministru. Cine e ministru de Finanțe? Cine e la Educație? Cine e la Sănătate? Păi nu, noi luptăm! Bine, dar lupta e luptă, guvernarea e altceva”, a adăugat el.

„Deci nu are cine să guverneze. Ciolacu are destulă experiență”, a mai spus Ponta, la Digi 24.

Declarațiile vin în condițiile în care premierul Nicolae Ciucă urmează să demisioneze, iar locul lui să fie luat de Marcel Ciolacu, actualul președinte al Camerei Deputaților, conform protocolului dintre PSD și PNL. Rotația ar fi trebuit să înceapă vineri, dar președintele Klaus Iohannis a lăsat să se înțeleagă că aceasta ar putea fi amânată din cauza grevei profesorilor.

Citeşte şi: Victor Ciutacu: „Ciucă e un munte de consecvență. Nu există promisiune publică pe care s-o facă și să n-o încalce”

„Eu nu am de gând să mă opun niciunei formule care duce la o guvernare stabilă. Încă se poartă discuţii, încă se poartă negocieri. Coaliţia trebuie să se hotărască cum va dori să arate viitorul Guvern şi cine trebuie să fie în coaliţia de guvernare, dar am încrederea că lucrurile se vor rezolva”, a spus Iohannis, aflat la Sibiu.

„Acum sigur, fiind astăzi joi şi greva încă neîncheiată, vom vedea dacă vom reuşi să începem procedura mâine sau peste câteva zile, dar nu asta este important, dacă acum imediat sau peste o săptămână, două se face rotaţia. Important este să avem o procedură clară, să ştim cum va funcţiona coaliţia şi să avem un Guvern care garantează stabilitatea guvernării şi stabilitatea României. Aceste lucruri pe care pun foarte mare preţ şi le-am transmis şi celor din conducerea coaliţiei”, a adăugat el.

Citește şi: Nicolae Ciucă rămâne la Palatul Victoria. Rotativa premierilor se amână din cauza grevei profesorilor: „Nu putem să destabilizăm un întreg buget de stat”