Victor Ponta, despre scandalul Roșia Montană: ”Sunt vinovat că nu am reușit să-l demasc pe Cioloș, care a venit ca să îndeplinească ce i-a spus Soros”

Dacian Cioloș a reluat acuzațiile la adresa lui Victor Ponta pentru afacerea Roșia Montană, unde este așteptat ca România să piardă procesul intentat de Gabriel Resources țării noastre, urmând să plătească despăgubiri de peste un miliard de euro. Citește mai mult la: https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/politica/ciolos-reia-acuzatiile-in-scandalul-rosia-montana-numele-lui-ponta-apare-de-161-de-ori-in-cererea-de-despagubiri-2681457 Informaţiile publicate pe site-ul Digi24.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere.

09 feb. 2024, 22:18
Victor Ponta, despre scandalul Roșia Montană: ”Sunt vinovat că nu am reușit să-l demasc pe Cioloș, care a venit ca să îndeplinească ce i-a spus Soros”

România se așteaptă ca pe 10 februarie să piardă procesul intentat de Gabriel Resources țării noastre pentru aurul de la Roșia Montană, după scandalul prin care locația a fost introdusă în patrimoniul UNESCO, cu semnătura lui Dacian Cioloș.

Dacian Cioloș a scris pe Facebook că Victor Ponta este vinovat de faptul că țara noastră va fi bună de plată, iar răspunsul președitelui Pro România nu a întârziat.

”Sunt vinovat că n-am reușit să-l demasc pe Cioloș ca omul care a venit la guvernare, ca să îndeplinească ceea ce a dorit Soroș. Din punct de vedere juridic, singurul care a semnat vreun document vreodată, din 1999 până azi, a fost Dacian Cioloș: includerea în patrimoniul UNESCO.

Din 1999 până azi, România a avut patru președinți și vreo 15 prim-miniștri. Singurele documente cu caracter juridic sunt cele semnate de Dacian Cioloș, în ultima sa zi de mandat, când se vota în Parlament Guvernul Grindeanu”, a declarat Victor Ponta, la Antena 3.

Citește și: Premierul Marcel Ciolacu promovează bucatele tradiționale românești: „Felicitări bucătarului! Mulțumiri angajaților care susțin producția internă a României!”

Acesta mai susține că, la acea vreme, Dacian Cioloș ar fi știut că prin introducerea în patrimoniul UNESCO, practic, România nu mai poate să facă acea exploatare și pierde procesul.

România va afla, vineri, decizia în procesul istoric privind Roșia Montană, în care Gold Corporation cere despăgubiri de miliarde de dolari.

Un grup de 15 experţi jurişti de la Ministerul Finanţelor şi Secretariatul General al Guvernului se va implica în gestionarea cauzelor privind reprezentarea României sau a instituţiilor publice în fata Curţii de Arbitraj Internaţionale a Centrului Internaţional pentru Reglementarea Diferendelor Relative la Investiţii (ICSID) sau a unui alt tribunal arbitral internaţional.

Citește și: Natalia Intotero, ministrul Familiei, anunță măsuri de încurajare a natalității: „Ne confruntăm cu o scădere drastică a ratei natalității. E absolut necesar să gândim mai multe programe sociale pentru susținerea familiei”