Victor Ponta, despre tăcerea lui Băsescu în cazul condamnării fiicei lui: Este un „sub-om”

Victor Ponta a comentat sentința dată în dosarul finanțării campaniei electorale din 2009, comentânfîd faptul că Traian Băsescu nu a avut nicio ieșire publică după condamnarea fiicei sale.

11 mart. 2021, 22:48
Victor Ponta, despre tăcerea lui Băsescu în cazul condamnării fiicei lui: Este un „sub-om”

Victor Ponta a fost prezent, joi seara, în emisiunea „Marius Tucă Show”, difuzată de Aleph News. Victor Ponta a comentat sentința dată în dosarul finanțării campaniei electorale din 2009.

Ponta l-a atacat joi seara pe Traian Băsescu pentru lipsa de reacţie a fostului preşedinte în cazul condamnării fiicei sale, Ioana Băsescu, în dosarul privind campania electorală din 2009.

Întrebat joi seara, la emisiunea „Marius Tucă Show”, de la Aleph News, despre condamnarea la închisoare cu executare a fiicei fostului preşedinte Traian Băsescu, Ioana, şi a fostului ministru Elena Udrea, Victor Ponta l-a catalogat „sub-om”, pentru că nu şi-a apărat copilul.

„Eu am trei copii. Cel care nu-şi apără copii este un sub-om”, a spus Victor Ponta, referindu-se la faptul că fostul preşedinte nu a avut nicio ieşire publică după pronunţarea sentinţei în primă instanţă.

Ponta a mai spus că nu i se pare normal că „am ajuns să condamnăm în 2021 pe cineva pentru fapte din 2009” şi a făcut o comparaţie cu ceea ce se întâmplă în America.

„Pe Ivanka Trump nu cred că o vor condamna vreodată. Nu cred că în America îi va face cineva dosar fiicei preşedintelui”, a mai spus Victor Ponta, la Aleph News.

Fostul ministru al Turismului Elena Udrea a fost condamnată , de Curtea de Apel Bucureşti la 8 ani de închisoare, iar Ioana Băsescu la cinci ani de închisoare, în dosarul finanţării campaniei electorale prezidenţiale din 2009. Sumele care au făcut obiectul luării de mită, confiscate de la Udrea. Decizia nu este definitivă.

Fostul ministru Elena Udrea afirmă că sentinţa de marţi a Curţii de Apel Bucureşti prin care a fost condamnată la 8 ani de închisoare în dosarul campaniei electorale din 2009 a fost pentru ea un şoc şi că a revenit în ţară convinsă că ceva s-a schimbat în Justiţie.

Ioana Băsescu şi Ioan Silviu Wagner trebuie să achite suma de 119.000 lei către SC Oil Terminal. De asemenea, instanţa menţine măsura asigurătorie instituită asupra bunurilor aflate în proprietatea Ioanei Băsescu.

Instanţa a decis să fie confiscate de la Elena Udrea sumele de 691.029,63 lei şi 918.864 lei ce au făcut obiectul luării de mită, precum şi suma de 305.118 lei. De asemenea, menţine măsura asigurătorie instituită asupra bunurilor mobile şi imobile aflate în proprietatea acesteia.

DNA ceruse o condamnre de 12 de închisoare pentru Elena Udrea şi 15 ani pentru Ioana Băsescu.

Cum a motivat judecătoarea CAB că nu a dat pedepse mai mari pentru Elena Udrea şi Ioana Băsescu, aşa cum a cerut DNA