Victor Ponta, despre Teatrul Naţional Bucureşti: Este o mândrie pentru București si pentru România!

Premierul Victor Ponta a vizitat astăzi șantierul Teatrului Național București, ocazie cu care și-a reiterat sprijinul și respectul față de actorii români, subliniind importanța pe care TNB o are ca simbol al culturii noastre naționale. Totodată, premierul a transmis un mesaj de condoleanțe față de trecerea în neființă a cascadorului Szobi Cseh.

RomaniaTV.net
01 aug. 2014, 10:41
Victor Ponta, despre Teatrul Naţional Bucureşti: Este o mândrie pentru București si pentru România!

„Teatrul Național București este o mare mândrie pentru București si pentru România, motiv pentru care am asigurat toate resursele necesare pentru finalizarea lucrărilor de renovare. La sfârșitul lui noiembrie vom avea unul dintre cele mai frumoase teatre din Europa, spectacole foarte bune și o clădire multifuncțională”, a declarat premierul.

Victor Ponta a subliniat că Guvernul se ține de cuvânt în privința sprijinului oferit artiștilor români, investițiile în infrastructură fiind dublate de o creștere a veniturilor.

„Am alocat și avem rezerva necesară pentru recompensarea artiștilor – cei peste 2.000 de artiștii care au fost mândria României își vor primi drepturile conform Legii din 2002. Trebuie să facem modificarea legislativa, iar în luna septembrie vom face rectificarea necesară”, a afirmat șeful Guvernului.

Victor Ponta a transmis cu această ocazie și un mesaj de condoleanțe față de trecerea în neființă a cascadorului român Szobi Cseh, care a pierdut o luptă grea cu cancerul vineri dimineață, la Spitalul Fundeni.

De la debutul său artistic, Szobi Cseh a colaborat la realizarea a peste 150 de filme artistice de lungmetraj sau TV, dintre care 25 de producții străine și coproducții (Germania, Franța, SUA etc), realizând concepția și regia secvențelor de acțiune-lupte, conceperea și/sau execuția cascadelor, coordonarea cascadorilor, interpretarea unor roluri memorabile de film.