Victor Ponta: „Din toată UE, România a rămas singura ţară cu restricţii sporite. În Paris sau Roma putem sta în restaurant”

Preşedintele Pro România, Victor Ponta, a fost marţi seară invitatul special al lui Victor Ciutacu în emisiunea "Punctul Culminant" de la România TV, pentru a dezbate prelungirea stării de alertă, propusă de guvernul PNL.

RomaniaTV.net
16 iun. 2020, 17:45
Victor Ponta: „Din toată UE, România a rămas singura ţară cu restricţii sporite. În Paris sau Roma putem sta în restaurant”

„Si-a dat demisia ministrul de Interne, seful politiei? Ce trebuie sa se intample ca sa iasa cineva, domnul Orban, domnul Vela, seful politiei de acolo, sa ne explice cum e posibil ca la 5 zile dupa ce primesti o plangere a unei fete minore, impotriva unui individ care era liberat conditionat pentru omor, sa se intample asa ceva. Anul trecut ministrul de Interne al PSD si-a dat demisia la 3 zile de la nenorocirea de la Caracal.

Azi la ora 15 s-a incheiat faimoasa achizitie de 50 de milioane de euro. Eu am impartit la pensia minima si mi-au dat 250.000 de pensionari. S-a schimbat la licitatia aia, sa nu mai fie pe legislatie europeana, e masca faciala tip, adica putem sa le facem si noi. Din acest motiv eu si Pro Romania nu le-am votat guvernul, nici starea de urgenta, iar joi nu le vom vota nici starea de alerta, pentru ca nu are legatura cu sanatatea romanilor. 

Dupa ce Raed Arafat era criminal, acum doar el vorbeste, nu mai sunt ministri pe acolo, nu mai e nimeni”, a spus Victor Ponta.

„Cred ca si domnul Tariceanu va vota impotriva. Nu stiu ce face PSD, nu e treaba mea. Eu explic oamenilor ca din toata UE, Romania a ramas singura tara cu restrictii sporite. Daca mergem acum la Paris sau Roma si intram la restaurant. Orice om intreaba cum de au crescut cazurile in starea de alerta. Pai atunci hai sa o scoatem, poate scad.

Pe site-ul OMS exista si sectiune cu numar de teste efectuate. Americanii fac 200.000, Germania face 100.000, la noi merge zici ca e cocoasa, sus-jos. Pai de ce, domnule? Daca sunt multe cazuri la Brasov, de ce imi pui stare de alerta la Mangalia si Constanta?

Pe domnul Vela nu l-am mai vazut, mi-e si dor de el. La vama nu e. O fata se duce la politie, reclama un viol, nu se intampla nimic, or zice ca tot Dragnea e de vina si pentru asta?”, a completat fostul prim ministru.

„Eu l-am auzit si pe domnul Barna ca „nu, domnule, ce stare de alerta!”. Dar dupa aia s-a sucit, o fi primit faxul de undeva”, mai spune Ponta.

Citeşte şi: Senatul a adoptat proiectul iniţiat de UDMR, ALDE şi Pro România prin care se anulează amenzile din timpul stării de urgenţă