Victor Ponta, despre dorinţa lui Iohannis pentru alt guvern: E dreptul său. Dacă e majoritate, rămâne Guvernul

Premierul Victor Ponta declară că nu este deranjat de faptul că preşedintele Klaus Iohannis afirmă că vrea Guvernul său, dar precizează că însuşi şeful statului a arătat că actualul Executiv va rămâne în funcţie cât timp este susţinut de majoritatea parlamentară, putând rămâne şi după 2016.

31 mart. 2015, 20:10
Victor Ponta, despre dorinţa lui Iohannis pentru alt guvern: E dreptul său. Dacă e majoritate, rămâne Guvernul

Nu mă deranjează deloc, e dreptul domniei sale să vrea ce guvern vrea. Pe de altă parte, a explicat foarte clar şi foarte corect din punct de vedere constituţional că, cât timp majoritatea actuală susţine actualul guvern, va fi acest guvern şi, dacă majoritatea actuală va câştiga alegerile din 2016, va rămâne acest guvern„, a spus premierul Victor Ponta, la postul B1 TV.

Citeşte şi Klaus Iohannis: Partidele trebuie să spună când va veni un alt Guvern

La remarca moderatorului că Iohannis a afirmat că nu îl cunoaşte pe Vanghelie, Ponta a afirmat că îl crede când spune că nu s-a întâlnit cu acesta, dar că nu crede o persoană publică care zice că nu îl cunoaşte pe Vanghelie. „Dar ăsta e un detaliu„, a completat Ponta.

Citeşte şi Ponta îi răspunde lui Iohannis: Politica economică e treaba Guvernului. Pe alte chestiuni ne consultăm

Klaus Iohannis a declarat, marţi, că nu se aşteaptă de la acest Guvern să devină mai eficient şi că Executivul nu s-a schimbat, în esenţă, decât în anumite poziţii, care s-au eliberat datorită unor proceduri, care nu l-au pus în niciun fel de lumină bună. El a adăugat că întrebarea când va veni alt guvern trebuie pusă, în esenţă, partidelor politice şi trebuie pusă, de asemenea, în Parlament.

Citeşte şi Iohannis, despre numirea lui Teodorovici la Finanţe după votul în cazul Şova: Răspunderea politică e la Ponta