Victor Ponta, după condamnarea lui Piedone: „Nu are absolut nicio vină. Tragedia de la Colectiv a fost folosită în scop politic pentru înlocuirea unui Guvern”

Victor Ponta a avut o primă reacţie după ce Cristian Popescu Piedone a fost condamnat la patru ani de închisoare în dosarul Colectiv. Fostul premier al României susţine că tragedia de la Colectiv a fost folosită în scop politic, pentru înlocuirea unui Guvern.

12 mai 2022, 15:39
Victor Ponta, după condamnarea lui Piedone: „Nu are absolut nicio vină. Tragedia de la Colectiv a fost folosită în scop politic pentru înlocuirea unui Guvern”

Victor Ponta spune că fostul primar al Sectorului 4 nu este vinovat de tragedia de la Colectiv, precizând că lucrurile ar fi stat diferit dacă acelaşi lucru se petrecea la Sibiu sau la Cluj.

Victor Ponta: „I-am bagat pe Piedone si pe patronii Clubului la inchisoare si mergem mai departe ca si cand nu a existat nimic”

Citeşte şi EXCLUSIV Cristian Popescu Piedone, prima reacţie după condamnare: „Părinţii morţilor de la Colectiv să se bucure fericiţi, copiii lor au fost răzbunaţi. Dumnezeu să-i ierte, Dumnezeu să-i ierte, Dumnezeu să-i ierte!”

„Stim toti ca Tragedia de la “Colectiv” a fost folosita in scop politic pentru inlocuirea unui Guvern ( altfel trecea , ca multe alte tragedii). Din acest motiv nimeni nu a fost, de atunci si pana azi, interesat sa afle adevarul sau sa faca dreptate! Stim toti ca Primarul Piedone nu are absolut nicio vina ( daca era “Colectiv” la Sibiu sau la Cluj nu cred ca era bagat Primarul la inchisoare).

Stim toti ca acum ard oamenii in Spitale si nimeni nu pateste ceva.

Stim toti ca si azi se organizeaza concerte in subsoluri si locatii total inadecvate. Stim toti ca nu am mai vrut sa auzim de “Colectiv” ca sa nu ne aducem aminte de manipularea si modul in care vietile pierdute au fost folosite cu cinism. Stim toti ca acum “Coruptia NU MAI ucide” , nici minciuna, prostia, incompetenta si nesimtirea. I-am bagat pe Piedone si pe patronii Clubului la inchisoare si mergem mai departe ca si cand nu a existat nimic. Extrem de trist!”, a scris Victor Ponta pe pagina sa de Facebook.

Citeşte şi Cristian Popescu Piedone, după condamnarea: „Şi în puşcărie tot primar voi fi! Faceți-vă traistele și plecați. Închisorile sunt pline de oameni nevinovaţi”

Fostul edil al Sectorului 4, actual edil al Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone a fost condamnat, joi, definitiv la patru ani de închisoare cu executare pentru abuzul în serviciu de care a fost acuzat de anchetatorii DNA și care a condus către cea mai mare tragedie postdecembristă.

În primă instanţă, Tribunalul Bucureşti a decis să-l condamne pe Cristian Popescu-Piedone la 8 ani şi 6 luni de închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu în legătură cu eliberarea autorizaţiilor de funcţionare pentru clubul Colectiv.

De asemenea, au fost condamnaţi cei trei patroni ai clubului Colectiv, Alin George Anastasescu, Paul Gancea şi Costin Mincu fiecare la 11 ani şi 8 luni închisoare pentru ucidere din culpă în formă agravantă, vătămare corporală din culpă în formă agravantă şi neluarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă, dar şi Daniela Niţă, patroana firmei de artificii Golden Ideas Fireworks Artists la 12 ani şi 8 luni de închisoare cu executare. Între timp, Daniela Niţă a murit.

Au mai fost condamnaţi pirotehniştii Viorel Zaharia şi Marian Moise – 9 ani şi 8 luni de închisoare şi, respectiv, 10 ani, Cristian Niţă, director al firmei de artificii – 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare, George Matei şi Antonina Radu, cei doi pompieri de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti care au verificat clubul Colectiv fără a lua măsurile legale în privinţa respectării normelor PSI – câte 9 ani şi 2 luni de închisoare, Aurelia Iofciu, şefa Serviciului autorizări comerciale din Primărie – 8 ani de închisoare, Larisa Luminiţa Ganea, consilier superior – 7 ani, şi Ramona Sandra Moţoc, referent superior – 3 ani de închisoare cu suspendare şi prestarea a 90 de zile de muncă în folosul comunităţii.

Mai mult, judecătorii au decis ca persoanele condamnate să plătească, în solidar cu Primăria Sector 4 şi ISU Bucureşti-Ilfov, daune morale şi materiale de peste 50 de milioane de euro către victimele incendiului din octombrie 2015.

De asemenea, inculpaţii, ISU şi Primăria Sectorului 4 trebuie să plătească mai multor spitale din Bucureşti şi din ţară peste 8 milioane lei, reprezentând cheltuieli de spitalizare cu persoanele decedate şi rănite.