Victor Ponta: E un blat între PNL şi PSD. Îi înlocuim pe baronii PSD cu baronii PNL

Publicat: Sâmbătă, 18 Ianuarie 2020 11:52 // Actualizat: Sâmbătă, 18 Ianuarie 2020 11:52 // Sursa: romaniatv.net

Preşedintele Pro România, Victor Ponta spune că cel mai bine ar fi ca preşedinţii de consilii judeţene să fie aleşi dintre consilierii judeţeni, ”ca să nu mai facem baroni”, pentru că altfel baronii PSD sunt înlocuiţi de baronii PNL, şi că în buget nu sunt bani pentru alegerile în două tururi pentru primari. El aacuzat existenţa unui ”blat” între PSD şi PNL.

Foto: facebook.com

Preşedintele Pro România, Victor Ponta a declarat sâmbătă, în cadrul unei conferinţe de presă care a avut loc la Timişoara, că bugetul pe acest an nu va putea ţine mai mult de 6-7 luni, iar actualul guvern va avea o problemă serioasă de a explicade ce a făcut un buget nerealist.

”Încă din luna noiembrie am discutat toţi din Parlament, cu excepţia PSD care a spus foarte clar că este contra. Că facem alegeri pentru primari din două tururi şi că preşedinţii de consilii judeţene trebuie să se aleagă  dintre consilieri ca să nu mai facem baroni. Că cel care se alege direct înţelege că este stăpânul judeţului şi o să îi înlocuim pe baronii PSD cu baronii PNL. Toată lumea a fost de acord, în frunte cu PNL. Au trecut două luni, ba chiar am şi spus atunci, dacă vreţi să faceţi aceste modificări faceţi-le în noiembrie sau decembrie pentri că este o decizie a Curţii Constituţionale care  spune că în ultimele 6 luni nu mai poţi să modifici legislaţia. Domnul Orban a zis da,da, după care a  spus că nu mai poate, că a semnat cu UDMR, ne-a dus cu vorba. Am întâlnit mulţi politicieni vrăjitori, dar domnul Orban e campion la dus cu vorba pe toată lumea. A trecut luna Decembrie, acum trece şi ianuarie şi au anunţat că s-au hotărât cu două tururi. Îi păcălesc pe cei de la UDMR. Nu mor eu de grija UDMR, dar nu îmi amintesc de o altă înţelegere scrisă care să fie încălcată în două luni în politică.  Puteau să producă alegerea în două tururi a primarilor şi preşedinţii de consilii judeţene dintre consilieri prin ordonanţă de urgenţă care ordonanţă nu putea fi atacată de PSD. Şi totuşi nu au făcut aşa. Au lăsat preşedinţii de Consilii Judeţene aleşi dintr-un tur. E aberant, de ce alegi primarii din două tururi şi primarii dintr-un tur. După care, când a fost întrebat domnul Orban, de ce nu a pus şi în legea de angajare a răspunderii şi preşedinţii de Consilii Judeţene,e a spus că e o lege în Parlament. E o lege în Parlament şi pentru primari. Nimic nu are logică ce se întâmplă şi singura explicaţie pe care o văd e că  îşi doreşte să rămână primari într-un tur şi preşedinţi de consilii judeţene aleşi direct pentru că PNL este noul PSD. Au prefecţi, au Ministerul Dezvoltării, au forţă administrativă. Mulţi primari o să îi regăsiţi la PNL. Dacă lasă două tururi la primari şi preşedintele de Consiliu Judeţean ales dintre consilieri, atunci mai apar două partide în joc: USR pe partea dreaptă şi Pro România pe stânga. Cred că PNL şi PSD nu vor pe alţii să creadscă. Asta am înţeles din modul haotic pe care îl lasă să se înţeleagă”, a declarat Ponta.

 
Victor Ponta spune că în cazul în care moţiunea PSD ar trece, nu s-ar aplica legea, iar bani pentru alegerea primarilor în două tururi nu nsunt în buget.
 
”Dacă dădea OUG, intra în vigoare azi, săptămâna viitoare se putea da Ordonanţă pentru stabilirea datei alegerilor şi pentru calendar. În momentul în care şi-au  angajat răspunderea, au spus că hai că ne face moţiune PSD şi ne dă jos. Pai da, dar dacă face PSD moţiune şi trece, nu se mai aplică legea. PSD o să facă moţiune, dar o să dureze. Pot să tragă de timp în Parlament, iar PNL nu e deranjat de trecerea de timp pentru că nu vor nici ei. Mai e un lucru important de unde rezultă că am dreptate. Domnul Orban a spus că nu poate aplica legea de mărire a alocaţiilor pentru că nu are buget. Să vă dau o veste, nu sunt bani în buget nici în două tururi la primari. Păi dacă nu ai bani pentru alocaţii, însemană că nu ai bani nici pentru două tururi. După care a spus cineva de la PNL că pot lua bani din fondul de rezervă. A, înseamnă că poţi lua din fondul de rezervă şi de alocaţii”, a declarat Ponta.

Victor Ponta: E foarte bine că am schimbat guvernul Dăncilă care nu făcea nimic bun, dar l-am schimbat cu un guvern care face acelaşi lucru, politică şi nu guvernare

"M-am uitat peste bugetul din 2020, nu am avut ocazia să îl dezbatem în Parlament. M-am uitat peste el cu ochii unuia care a văzut bugete, este clar că este un buget temporar. Mai mult de 6-7 luni nu poate să ţină acest buget pentru că are nişte venituri care în mod clar nu se vor realiza şi cheltuieli care nu sunt puse acolo. Este clar că după 6-7 luni ori avem înainte alegeri, ori guvernul va avea o problemă serioasă să explice de ce a făcut un buget nerealist. Cred şi sunt în poziţia celui care am preluat în 2012 guvernarea, la începutul lunii mai şi am guvernat. Am mers la alegeri în decembrie, oamenii au spus că nu s-a făcut prea mult, dar cât s-a făcut e un semn bun şi am primit multe voturi", a declarat Victor Ponta.

Liderul Pro România a spus că s-a aşteptat ca Guvernul PNL să guverneze, dar că actualul Executiv face politică şi nu guvernare.

"Cred şi m-aş fi aşteptat ca guvernul PNL să se apuce de guvernare. E foarte bine că am schimbat guvernul Dăncilă care nu făcea nimic bun, dar l-am schimbat cu un guvern care face acelaşi lucru cu guvernul Dăncilă, politică şi nu guvernare. Cred că sunt foarte multe probleme economice. Vreau să menţionez doar faptul că 2020 este ultimul an în care putem semna contracte pentru finanţare europeană. Pentru cadrul multianual 2014 - 2020 suntem la 27 la sută, mai sunt 11 luni, ar trebuie să semnăm contracte de 73 la sută din bani. Vreo 14 miliarde de euro. Mi-e greu să cred lucrul acesta", a declarat Ponta.

Victor Ponta spune că se termină de inaugurat ce s-a semnat de pe vremea când ocupa el funcţia de premier şi că de atunci nu s-a mai făcut nimic.

"De inaugurat, încet - încet se mai termină ce s-a semnat în perioada în care eram eu prim ministru, domnul Rus sau domnul Şova miniştri ai Transporturilor. De atunci încoace nu s-a mai semnat nimic şi nu se va mai inaugura nimic în următorii ani. Mai rău, am văzut ieri sau alatăieri, într-o ordonanţă s-au anulat complet toate procedurile pentru autostrăzile Comarnic - Braşov, autostrada Moldovei. Poate nu ştiţi, dar dacă anulezi în totalitate nişte proceduri şi te apuci de altele noi, mai repede de 18 luni este exclus să poţi să ai un proiect. Nu trebuiau anulate, ci aupdatate, dacă nu erau bune", a declarta liderul Pro România.

Victor Ponta spune că din punctul de vedere al dezvoltării economice sunt câteva luni pierdute şi "vor mai fi câteva luni pierdute cu criza politică, iar asta ne va costa foarte tare".

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
baroni PNL PNL PSD vicor ponta
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8074
RON
26 Feb
noapte 7 °
zi 12 °
Ultimele joburi adaugate
24 H