Victor Ponta îl acuză pe fostul premier: Emil Boc minte în scandalul gazelor VIDEO

Emil Boc minte în scandalul liberalizării preţului gazelor. Declaraţia îi aparţine premierului Victor Ponta, care îl acuză pe fostul prim ministru că nu vrea să îşi asume răspunderea pentru liberalizarea preţurilor.

19 iun. 2013, 09:59
Victor Ponta îl acuză pe fostul premier: Emil Boc minte în scandalul gazelor VIDEO

Premierul Victor Ponta a declarat miercuri, la începutul şedinţei de guvern, că Emil Boc este cel care a aprobat programul de liberalizare a preţurilor la gaze şi energie electrică. Totuşi, nu îl acuză pentru acest lucru, pentru că este o măsură necesară în acordul pe care îl avem ca stat membru al UE, în condiţiile în care suntem pe penultimul loc în Europa la preţurile la energie.

În schimb, premierul Victor Ponta îl acuză însă pe premierul Emil Boc pentru că nu recunoaşte că el a fost cel care a aprobat acest calendar de liberalizare.

Înţeleg foarte bine îngrijorarea angajaţilor, mai puţin a patronilor de la fabricile afectate de creşteri de preţuri la energie. În ceea ce priveşte preţul la energie, suntem pe penultimul loc în Europa – avem preţuri mici. Doar Bulgaria are preţuri mai mici ca noi. La gaze avem cel mai mic preţ din UE. Aici erau nişte măsuri de liberalizare pe care guvernul Boc a atribuit să le ia.

Nu-l critic pe Boc că a aprobat liberalizarea preţului la energie, îl critic pentru că minte şi spune că nu a aprobat el. Dar a făcut ce a trebuit, a aprobat programul de liberalizare„, a declarat Victor Ponta în şedinţa de guvern, potrivit România TV.

Citeşte şi Nu scăpăm de scumpiri: CE recomandă României să NU amâne liberalizarea preţurilor la gaze