Băsescu: Leancă a fost până în oct. 1989 în Ambasada URSS la Bucureşti/Ponta: Gestul lui Băsescu, iresposabil

Prim-ministrul Victor Ponta a declarat, duminică seară, că atacul preşedintelui Traian Băsescu împotriva premierului moldovean Iurie Leancă este un 'gest extrem de iresponsabil' şi un 'semnal foarte urât pentru cei din Republica Moldova'. Reacţia premierului vine după ce preşedintele Băsescu a declarat că Iurie Leancă a fost până în octombrie 1989, în Ambasada Uniunii Sovietice din Bucureşti, şi a precizat că de aceea este "atât de unit în gânduri şi simţiri cu premierul Victor Ponta".

RomaniaTV.net
21 sept. 2014, 17:49
Băsescu: Leancă a fost până în oct. 1989 în Ambasada URSS la Bucureşti/Ponta: Gestul lui Băsescu, iresposabil

Cred că este un gest extrem de iresponsabil. Dacă Elena Udrea spunea asta, n-o băga nimeni în seamă. Traian Băsescu, încă 55 de zile, este preşedinte al României. Să-l ataci pe premierul Moldovei, ţara de care suntem cei mai apropiaţi, doar pentru că n-o susţine pe doamna Udrea, ci pe mine, e un gest de mare iresponsabilitate şi un semnal foarte urât pentru cei din Moldova. Dacă Iurie Leancă, premierul Moldovei ar fi fost la lansarea lu udrea, Băsescu ar fi zis că este un premier extraordinar. Guvernul actual, condus de Iurie Leancă, este apreciat de Germania, SUA, de Comisia Europeană, ca fiind cel mai pro-european guvern pe care l-a avut de Moldova şi domnul Leancă este premierul care a semnat acordul de asociere cu UE la Vilnius. Dacă noi ne apucăm pentru nişte considerente meschine, de doi bani, doar că n-o susţine pe doamna Udrea ci pe mine, să-l atacăm pe premierul Moldovei alături de care domnul  Băsescu a semnat acordul de asociere al Moldovei la UE, cred că e un semn foarte urât şi cu totul condamnabil pentru o persoană care ocupă funcţia de preşedinte„, a declarat Victor Ponta, care l-a atacat dur pe Traian Băsescu pentru reacţia sa.

 Citeşte şi Băsescu, ATAC la candidaţii PSD şi ACL: Ponta, un kitsch. Iohannis, susţinător al loviturii de stat din 2012

Preşedintele Traian Băsescu a spus că cetăţenii moldoveni, cu cetăţenie română, au văzut în şansa de a studia în România sau şansa de a primi cetăţenie română şi şansa de a fi în Europa, nu numai alături de România.

„Leancă, cel care a fost până în octombrie 1989, în Ambasada Uniunii Sovietice din Bucureşti. Poate nu aţi ştiut”, a spus Traian Băsescu, despre prezenţa la lansarea candidaturii lui Victor Ponta a premierului Republicii Moldova, Iurie Leancă şi despre anunţul privind susţinerea de către acesta a candidaturii lui Ponta amintind faptul că, „în urmă cu câteva luni, Iurie Leancă şi premierul cereau reducerea numărului de burse pentru tinerii din Republica Moldova”.

Citeşte şi Premierul Republicii Moldova: Victor Ponta este un partener politic de încredere

„Când am venit eu în mandat, se acordau 150 de burse, acum se acordă 5.500 de burse pentru cetăţenii din Republica Moldova şi cred că asta e soluţia ca tinerii să înveţe în România. E foarte bună şi o ţeavă de gaze pe care o facem pentru că asta ajută la independenţa energetic a Republicii Moldova, dar nu sunt o invenţie a lui Ponta. Aceste acorduri au fost semnate din timpul Guvernului Boc, când s-a smenat şi Acordul de ajutor nerambursabil de 100 de milioane de euro, din partea României, pentru Republica Moldova”, a spus Băsescu.