Victor Ponta îl ironizează pe Klaus Iohannis. „Nu vine în geacă roşie să protesteze?”

Victor Ponta susține că stabilirea unui prag valoric la abuzul în serviciu nu mai generează același val de interes ca în trecut, referindu-se la protestele din 2017, când inclusiv preşedintele Klaus Iohannis s-a alăturat "tinerilor frumoşi şi liberi".

30 mart. 2023, 17:58
Victor Ponta îl ironizează pe Klaus Iohannis. „Nu vine în geacă roşie să protesteze?”
Victor Ponta îl ironizează pe Klaus Iohannis. "Nu vine în geacă roşie să protesteze?"

Victor Ponta îl ironizează pe Klaus Iohannis. Fostul premier al României se întreabă unde sunt acum „tinerii frumoși și liberi” care protestau în Piața Victoriei, după ce Camera Deputaţilor a adoptat proiectul de lege care prevedea stabilirea unui prag de 250.000 de lei pentru incriminarea abuzului în serviciu.

Citeşte şi: Cătălin Predoiu apără instituirea pragului de 250.000 de lei pentru abuzul în serviciu: „Senatul nu putea evita decizia CCR care impunea instituirea unui prag pentru ca fapta să fie infracţiune”

„Si nu vine Dl Klaus Iohannis in geaca rosie sa protesteze si el? Nu mai ies PNL istii sa spuna cum „coruptia ucide”? Nu mai se mobilizeaza cohortele de „rezisti” pe retele sociale sa vina in Piata Victoriei din Bucuresti sau in Piata Unirii din Cluj sa dea jos „ciuma rosie”? Din atatea mii si mii de „frumosi si liberi” au mai ramas doar 500 de „foci”? Restul au devenit „pelicani”? Sa fie foarte clar ce cred eu despre subiectul „abuz in serviciu”: printr-o interpretare abuziva si aberanta, tipica unui stat politienesc, a acestei infractiuni absolut banale, ani de zile „Echipa Kovesi & Portocala & Uncheselu & Co” au facut dosare politic ; au distrus cariere si vieti; au blocat prin teroare sistemul administrativ si i-au invatat pe functionarii publici si pe politicieni sa se acopere de hartii, avize si aprobari fara sa mai faca nimic si sa nu mai ia nicio decizie”, a scris Victor Ponta pe Facebook.

Citeşte şi: Marcel Ciolacu, de acord cu adoptarea unui prag de 9.000 de lei pentru infracțiunea de abuz în serviciu: „PSD votează doar ce recomandă profesioniștii din justiție”

„E foarte bine ca, indemnati de la spate de Curtea Constitutionala, parlamentarii incearca sa opreasca aceste practici abuzive si sa gaseasca niste forme, oricat de ciudate, de oprire a „abuzului de abuz in serviciu”. Dar , dincolo de aceasta situatie juridica concreta, recunosc ca mor de ras cand le vad fetele celor care, chiar din buna credinta si naivitate, s-au lasat manipulati si protestau alaturi de Iohannis si PNL pentru „lupta anticoruptie”. Asa teapa si-au luat de ii ustura in fiecare zi. Sper ca aceasta usturime sa ii tina pana in 2024 – altfel o sa primeasca intrebarea clasica: tu esti chiar prost sau a inceput sa-ti placa”, a mai adăugat Victor Ponta.