Victor Ponta: Îmi doresc să avem o nouă lege a salarizării

Premierul Victor Ponta a declarat că îşi doreşte o nouă lege a salarizării, bazată pe criterii noi, astfel încât să fie reduse disparităţile foarte mari între venituri.

RomaniaTV.net
19 iul. 2013, 12:59
Victor Ponta: Îmi doresc să avem o nouă lege a salarizării

„Îmi doresc să avem o nouă lege a salarizării, pentru că legea Guvernului Boc, pe lângă faptul că a fost o prostie, din fericire nu s-a prea aplicat. Deci, nu există în acest moment o salarizare unitară, există un haos general şi, ştiţi foarte bine, salarizarea în domeniul administraţiei publice reprezintă unul din obiectivele toamnei parlamentare”, a explicat premierul Victor Ponta, prezent vineri, la sediul Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor.

El a atras atenţia asupra faptului că există mari diferenţe între diverse salarii din aceleaşi instituţii şi că prin noua lege se doreşte diminuarea acestora.

„Principiile de la care pornim sunt cele ale unei mai mari flexibilităţi şi ale unui sistem care să recompenseze angajaţii din sistemul public şi pe bază de criterii de performanţă”, a punctat premierul.

Precizările sale au fost făcute în contextul în care Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ a transmis, vineri, o scrisoare deschisă premierului Victor Ponta prin care semnalează salarizarea deficitară din educaţie, precum şi politizarea învăţământului preuniversitar.