Victor Ponta, întrebări retorice pentru Kovesi: „Cum comentaţi achitarea fostului premier după 8 ani de procese?”

Fostul premier nu uită şi nu iartă, acuzând presa "aservită", că îi pune întrebări fotei şefe a DNA la un nivel mai jos decât interviurile aranjate de Putin în presa de la Kremlin.

02 mart. 2024, 15:55
Victor Ponta, întrebări retorice pentru Kovesi: „Cum comentaţi achitarea fostului premier după 8 ani de procese?”

Victor Ponta ar vrea să fie ziarist apropiat Laurei Codruţa Kovesi pentru a-i pune o singură întrebare. „Eu tot sper ca cineva ( chiar dintre jurnaliștii “preferați” – singurii carora le raspunde) sa o intrebe : “Doamna Kovesi, l-ati anchetat, trimis in judecata si eliminat din functie si din politica pe fostul Premier Victor Ponta. A fost achitat in unanimitate atat de Completul de 3 Judecatori de la ICCJ cat si de Completul de 5 judecatori pe motiv ca fapta nu exista ( nu prescriptie sau o Decizie a CCR); procurorul pe care l-ati desemnat sa faca acest dosar este acum in subordinea dvs si la Parchetul European. Un om declarat nevinovat de toate instantele si toti judecatorii a stat mai mult de 8 ani in procese. Cum comentati acest lucru”? Nu vreau sa jignesc pe nimeni, dar interviurile luate lui Kovesi sunt de un nivel chiar mai jos decat cele luate lui Putin. Nu doar eu am dreptul sa primesc raspuns la aceasta intrebare ; au dreptul si cei 5 milioane de oameni care m-au votat si care i-au platit din taxele lor salariul Doamnei Kovesi si al lui Uncheselu”, a scris Victor Ponta pe Facebook.
Victor Ponta îl dă în judecată pe procurorul DNA Jean Uncheșelu! Fostul premier cere despăgubiri de zeci de mii de euro

EXCLUSIV Victor Ponta, după ce a anunţat că îl dă în judecată pe procurorul Uncheşelu: „Aş vrea să plătească din buzunarul lor, să le fie teamă când mai vor să „paradească” oameni”

Victor Ponta spune că, deşi România nu are o lege a răspunderii magistraţilor, îşi va duce până la capăt acţiunea în justiţie împotriva lui Uncheşelu, astfel încât procurorilor să le fie frică să mai „paradească” persoane publice din motive pur politice.

„Chiar imi doresc asta. Au fost 8 ani si jumatate in care nu am lipsit la niciun termen, nu am invocat prescriptia, iar 8 judecatori de la ICCJ au zis ca fapta nu exista.

Prin actiunea asta as dori ca acesti procurori, Uncheselu, Portocala, Kovesi, sa plateasca din buzunarul lor, sa le fie teama cand mai vor sa paradeasca pe cineva. Oameni de cultura, oameni politici etc. Niciunul dintre procurorii astia nu au patit nimic.

Eu as putea sa tac din gura si sa zic merci sau, ceea ce voi face, sa merg in instanta si sa cer sa fie pusi sa plateasca cei care au distrus cariere si familii. Exista actiuni facute de persoane care au patit ce am patit si eu, dar este adevarat ca nu exista o lege a raspunderii magistratilor. Ministerul de Finante plateste despagubirile, dar nu se intoarce impotriva lor, dupa aceea. Deci tot noi platim.

Citeşte şi: Încă un rateu al DNA. Tribunalul Bucureşti a respins cererea procurorilor de confiscare specială a averii de 5,6 milioane de euro a lui Condrea, fostul patron Hexi Pharma

Dar daca nici eu nu fac nimic, cine sa duca lupta asta? Asta e decizia mea si sper ca nu e una gresita. Sper ca si cei care au acum functii sa vada si sa faca astfel incat coruptii sa ajunga la inchisoare, dar si magistratii care gresesc sa plateasca.”, a declarat Victor Ponta, în exclusivitate la România TV.

Victor Ponta spune că procurorul DNA nu a comis o eroare în dosarul ”Turceni-Rovinari”, ci a comis un abuz intenționat la ordinul șefei sale de la acea vreme, Laura Codruța Koveși.

După ce în luna decembrie a anului trecut, Înalta Curte de Casație și Justiție l-a achitat definitiv în dosarul ”Turceni -Rovinari” în care era acuzat de fapte de corupție ce aveau legătură încheierea unor contracte de consultanţă cu termocentrale, Victor Ponta a decis să își caute dreptatea în tribunal și l-a dat în judecată pe Jean Uncheșelu.