Victor Ponta, la CNN: Când evaluăm mişcările lui Putin, trebuie să ne aşteptăm la tot ce e mai rău

Victor Ponta a afirmat marti, intr-un interviu acordat in direct CNN London, ca "atunci cand este vorba sa ne gandim si sa evaluam miscarile presedintelui rus (Vladimir Putin) trebuie sa fim precauti si sa ne asteptam la tot ce e mai rau".

RomaniaTV.net
20 mai 2014, 20:48
Victor Ponta, la CNN: Când evaluăm mişcările lui Putin, trebuie să ne aşteptăm la tot ce e mai rău

Interviul a fost acordat din studioul Antenei 3, fiind ocazionat de vizita vicepresedintelui american Joe Biden la Bucureşti, care se întinde pe două zile, marţi şi miercuri.

„Faptul ca Joe Biden este aici transmite un mesaj de implicare a SUA, a NATO fata de aceasta parte a Europei care este cel mai aproape de Rusia”, a declarat primul ministru, citat de Hotnews.

„Este un mesaj puternic de ajutor fata de Ucraina, de Georgia, de Republica Moldova, care trebuie sa mearga pe calea europeana”, a continuat Victor Ponta. El a ţinut să avertizeze asupra unei noi Uniuni Sovietice care se apropie şi în faţa căreia putem fi puternici doar împreună.

Moderatorul CNN l-a intrebat pe Ponta cum comenteaza informatiile potrivit carora Vladimir Putin a ordonat retragerea trupelor de la granita cu Ucraina si daca acest lucru arata ca Rusia a obtinut ce a dorit, prin anexarea Crimeei.

„Atunci cand e vorba sa ne gandim si sa evaluam miscarile presedintelui rus trebuie sa fim preacauti si sa ne asteptam la tot ce e mai rau (…) Trebuie sa fim independenti energetic, sa fim duri nu numai in ceea ce declaram si sa nu lasam Rusia sa impuna granitele sau sa santajeze alte state”, a comentat Ponta.

Acesta a precizat ca nu trebuie acceptata anexarea Ucrainei, deoarece ar putea urma un alt pas similar si a notat amenintarile cu care se confrunta Republica Moldova.

El a fost intrebat, de asemenea, daca Romania se simte amenintata de o inverventie a Rusiei, iar Victor Ponta a raspuns: „Nu ma tem de acest lucru”.