Victor Ponta lasă Gorjul pentru Bucureşti. Va deschide lista Pro Romania la Camera Deputatilor

Din 2004 de când este deputat, Victor Ponta a candidat şi a fost ales pe listele PSD în Gorj. Anul acesta a ales să candideze la Bucureşti. Pro România, partidul fondat de fostul premier, a depus, joi, la Biroul Electoral al Municipiului Bucureşti, listele de candidaţi pentru alegerile parlamentare. Victor Ponta deschide lista candidaţilor Pro România Bucureşti pentru Camera Deputaţilor, iar Călin Popescu Tăriceanu, care a demisionat recent din ALDE, deschide lista de la Senat. 

RomaniaTV.net
22 oct. 2020, 14:41

„Sper ca noi toţi să participăm la vot, ca să schimbăm acest Guvern, să schimbăm această direcţie în care merge România, să mai scoatem ţara încă o dată din criză. Oamenii să mai trăiască ca pe vremea lui Ponta şi Tăriceanu, cu salarii şi firme româneşti sprijinite, ceea ce au avut şi au pierdut.

Îi mulţumesc lui Călin Popescu Tăriceanu care este locul 1 la Senat. Eu sunt locul 1 pe lista Pro la Cameră. Avem candidaţi cu experienţă. Domnul Silviu Predoiu este candidatul nostru. Avem şi foarte mulţi tineri: Gabriela Podaşcă, Tudor Ionesuc, Mihai Precup, oameni care pot să aducă energia şi tinereţea şi putem să îi lăsăm după noi să conducă echipa Pro România”, a precizat Ponta. 

Citeşte şi: Victor Ponta absoarbe prin fuziune partidul lui Ilan Laufer. Fostul ministru pentru IMM-uri candidează şi la parlamentare

Pe lângă Tăriceanu, pe lista Pro România se află şi alţi foşti membri ALDE.

„Ca să lămurim un aspect, să spunem administrativ mai degrabă, dar, sigur, şi cu implicaţii politice, pentru că toţi alegătorii ALDE trebuie să ştie de-acum înainte că, votând lista Pro România Social Liberal, votează şi reprezentanţii ALDE, iar partidul născut din această fuziune va fi unul care sigur că va avea şi componentă de responsabilitate socială, politică socială coerentă, aşa cum a făcut şi până acum, şi o componentă liberală fără doar şi poate”, a explicat Tăriceanu.

„Ne propunem să venim cu soluţii corecte, bune, profesioniste pentru a ieşi din criză, să nu facem niciun fel de blat, să redăm oamenilor încrederea pe care şi-o pierduseră şi în 2011 şi şi-au pierdut-o şi acum, că putem să ieşim din criză, că putem să avem soluţii pentru fiecare om afectat de această perioadă publică”, a afirmat Ponta după depunerea dosarelor.

Călin Popescu Tăriceanu a averizat că Guvernul PNL, după alegeri, va adopta unele măsuri de austeritate – tăieri de pensii, salarii, pierderea locurilor de muncă pentru aproximativ 250.000 de bugetari şi măriri de taxe şi impozite, iar Pro România „nu va permite acest lucru, arătând că există soluţii pentru a se ieşi din criză”.

„De aceea, ne adresăm românilor să ne dea votul de încredere pentru a nu lăsa o putere să îşi facă de cap. Mă refer la puterea reprezentată de preşedinte şi de premier. O majoritate fără o opoziţie puternică în Parlament este greu să fie controlată şi să fie împiedicată la abuzuri”, a spus Tăriceanu.

„Vrem să fim partidul care opreşte în Parlament abuzurile împotriva românilor”, a completat Ponta.