Victor Ponta: Luni, la ora 17.00, anunţ noul Guvern

PSD va semna luni, dacă negocierile decurg bine, două acorduri pentru susţinerea noului Guvern, respectiv cu grupul minorităţilor naţionale şi cu UDMR, urmând ca la ora 17.00 să fie prezentat în Parlament noul Cabinet, a declarat premierul Victor Ponta.

RomaniaTV.net
27 feb. 2014, 19:40
Victor Ponta: Luni, la ora 17.00, anunţ noul Guvern

„Dacă negocierile cu UDMR decurg cu bine, luni semnăm pentru noul Guvern două acorduri – unul cu grupul minorităţilor naţionale şi altul cu cei de la UDMR. La 15.00 cu cei de la minorităţi şi la 15.30 cu cei de la UDMR. Iar la 17.00 voi anunta noul Cabinet, lista cu ministri, la Parlament”, a declarat Victor Ponta, joi, în avionul cu care se deplasează la Roma.

Ponta: Dacă demisionez, Băsescu ar numi un alt premier. Pe Emil Boc

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat joi, la Târgu Mureş, că grupurile UDMR din Senat şi din Camera Deputaţilor reprezintă ‘limba cântarului’ în privinţa formării unei noi majorităţi. De asemenea, el a mai spus că există trei variante între care Uniunea trebuie să aleagă.

„În aceste zile trebuie să discutăm o situaţie nouă. De două zile, coaliţia guvernamentală de 70% USL s-a descompus. UDMR cu fracţiunile din Senat şi Camera Deputaţilor suntem limba cântarului, depinde de noi dacă recunoaştem şansele momentului. Avem trei opţiuni: fie în opoziţie, fie să sprijinim Guvernul din Parlament, fie că am recunoscut situaţia care se conturează şi dacă formulăm condiţii bune, nu de dragul Guvernului, dar la început de an electoral, alegerile PE şi prezidenţiale din România, putem spune ‘Da, în anumite condiţii, vom accepta guvernarea”. Despre asta vom vorbi azi şi mâine cu preşedinţii judeţeni. Luni trebuie să luăm o decizie, până la ora prânzului, dacă primim mandatul, pe cine alegem. Cred că suntem suficient de înţelepţi şi experimentaţi”, a declarat Kelemen Hunor.

Şi fostul premier Călin Popescu-Tăriceanu, proaspăt demisionat din PNL, a declarat că noua sa formaţiune politică, Partidul Reformator Liberal ar putea face parte din guvernul Victor Ponta.

Ponta: Am propus ca UDMR să facă parte din guvernare. Fiecare partid va avea vicepremier