Victor Ponta: Nu exclud un nou acord cu FMI, dar nu mai putem să fim trataţi ca elevul din prima bancă VIDEO

Publicat: Marţi, 03 Martie 2015 21:13 // Actualizat: Marţi, 03 Martie 2015 21:37 // Sursa: romaniatv.net

Prim-ministrul Victor Ponta a declarat, la România TV, că un eventual nou acord cu Fondul Monetar Internaţional va trebui să ţină seama de nevoile de dezvoltare ale României.

Victor Pona nu a exclus ab initio eventualitatea unui al treilea acord cu Fondul Monetar Internaţional, însă acesta va trebui să aibă la bază o altă viziune decât cele anterioare. "Nu-l exclud, dar vreau foarte mult să nu mai fim trataţi ca elevul din prima bancă care face tot ce spune profesorul, apoi mai este şi tras de urechi pentru că este în prima bancă", a spus premierul.

Acesta a apreciat că un obiectiv esenţial pentru România este reducerea decalajelor faţă de statele Europei de Vest, obiectiv care presupune unele cheltueili mai mari pe anumite domenii, premierul exemplificând cu infrastructura. "Sunt nişte lucruri ce ţin de specificul României şi de nevoile ei de dezvoltare", a afirmat Victor Ponta.

El a arătat că Fondul s-a opus unor măsuri luate de guvernul său şi care, ulterior, s-au dovedit de succes, cum ar fi reducerea TVA-ului la pâine. "Ei sunt mai pesimişti, s-au învăţat cu guvernul Boc", a conchis Ponta.

România ar putea negocia un nou tip de acord cu Fondul Monetar Internaţional, după ce va expira cel actual, a apreciat premierul Victor Ponta pe 17 decembrie 2014.

Noul acord ar putea însemna o linie flexibilă de credit, aşa cum a creat FMI în 2009 pentru ţările cu evoluţii economice bune. Această linie de credit presupune mai puţine condiţii decât acordul actual.

"Dacă reuşim să încheiem acordul de asistenţă cu succes, şi cred că vom reuşi, nu va mai fi nevoie de un nou acord de precauţie (...) Poate putem să discutăm un alt aranjament. Cred că sunt diferite tipuri de acorduri cu FMI, ca în cazul Poloniei, de exemplu", a spus Ponta.

loading...
5 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
acordul cu fmi Fondul Monetar Internaţional Victor Ponta acord FMI
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
daca sunt in articol si in arraay daca sunt in articol si in arraay
04 mar 11:57
Votează email 0 email
...lucruri ce ţin de specificul României şi de nevoile ei de dezvoltare”, a afirmat Victor Ponta. Citeste mai mult pe RTV.NET: http://www.romaniatv.net/victor-ponta-nu-exclud-un-nou-acord-cu-fmi-dar-nu-mai-putem-sa-fim-tratati-ca-elevul-din-prima-banca_205823.html#ixzz3TPRfQVKP Citeste mai mult...
03 mar 23:38
...diferite tipuri de acorduri cu FMI, ca în cazul Poloniei, de exemplu”, a spus Ponta. Source Article from http://www.romaniatv.net/victor-ponta-nu-exclud-un-nou-acord-cu-fmi-dar-nu-mai-putem-sa-fim-tratati-ca-elevul-din-prima-banca_205823.htmlVictor Ponta: Nu exclud un nou acord cu FMI, dar...
03 mar 23:15
...cu Fondul Monetar Internaţional va trebui să ţină seama de nevoile de dezvoltare ale României. Citește mai departe… Citeste mai mult Source:: ...
03 mar 21:19
...un eventual nou acord cu Fondul Monetar Internaţional va trebui să ţină seama de nevoile de dezvoltare ale României. Citește mai departe… Source: romaniatv.net ...
1
EUR
4.7524
RON
16 Oct
noapte 9 °
zi 21 °
Ultimele joburi adaugate
24 H