Victor Ponta: Nu vom fi niciodată de acord cu autonomia pe criterii etnice

Premierul Victor Ponta a declarat că nici el, nici colegii săi din coaliţia guvernamentală nu vor fi de acord cu autonomia pe criterii etnice a Ţinutului Secuiesc, promovată de liderii UDMR în discursurile din teritoriu.

31 mart. 2014, 19:54
Victor Ponta: Nu vom fi niciodată de acord cu autonomia pe criterii etnice

Primul-ministru Victor Ponta a apreciat că referirile liderilor UDMR la autonomia Ţinutului Secuiesc în discursurile lor sunt mai mult declaraţii politice şi de campanie.

Nu vom fi niciodată de acord cu autonomia pe criterii etnice, ci doar economice, sociale şi culturale. Ştiu foarte bine că UDMR şi că toate mişcările minorităţii maghiare au susţinut şi susţin o idee de autonomie care nu este funcţională nici în alte ţări. Cred că afirmaţiile privind autonomia sunt mai mult declaraţii de campanie„, a declarat Victor Ponta, la Antena 3.

Întrebat dacă acordul semnat după ruperea USL nu îi încurajează pe liderii minorităţii maghiare să spere la autonomie, Victor Ponta a explicat că protocolul încheiat cu UDMR nu a avut doar raţiuni care ţin de aritmetica politică, ci şi unele care ţin de o concepţie potrivit căreia „ţinând aproape cea mai mare minoritate din România este o soluţie mult mai bună pe termen lung decât aceea de a-i face să se simtă persecutaţi”.