Victor Ponta, previziuni sumbre despre modificarea Codului Fiscal: Proiectul e făcut de omul care a lucrat şi cu Băsescu la tăieri

Fostul premier Victor Ponta a declarat la România TV că proiectul de modificare a Codului Fiscal a fost lucrat cu Ionuţ Dumitru, care a lucrat şi cu Traian Băsescu când a luat cele mai dure măsuri împotriva românilor.

07 sept. 2016, 19:14
Victor Ponta, previziuni sumbre despre modificarea Codului Fiscal: Proiectul e făcut de omul care a lucrat şi cu Băsescu la tăieri

„2017 va fi un an foarte rău, poate că va fi mai rău ca 2010. Avem parte de multă politică, de multă campanie de la un Guvern fără legitimitate politică. Proiectul de modificare a Codului Fiscal a fost lucrat cu economistul Ionuţ Dumitru, cel care a lucrat alături de Traian Băsescu la tăierile din timpul lui Boc. Probabil o şi adoptau dacă nu aflau jurnaliştii”, a punctat Victor Ponta la România TV.

Fostul premier a amintit că pentru actualul Cod Fiscal s-a lucrat mai mult de un an şi jumătate şi au contribuit la el nu mai puţin de trei miniştri, iar acesta a intrat în vigoare de la 1 ianuarie 2016. „Toate măsurile din Cod au fost apreciate de români şi lăudate de mediul de afaceri. Acest guvern, pt că nu răspunde în faţa cetăţenilor îşi poate permite să facă ce îi spun cei care l-au numit acolo. Sunt oameni şi grupuri de interese din afara României care nu vor să vadă România că ia fonduri europene, cum am luat în 2015 cinci miliarde de euro.”

Victor Ponta consideră că a fost introdusă cu intenţie amnistia fiscală din proiectul de modificare a Codului Fiscal.

Averile nejustificate de până la un milion de euro primesc o perioadă de grație, respectiv până pe 31 martie 2017, ca să fie declarate și impozitate cu 16%. După această dată, dacă vor fi depistate de Fisc, vor fi taxate cu 75%, potrivit proiectului de ordonanță de urgență a Guvernului pentru modificarea Codului fiscal.

 
„Vii cu un milion în pungă, plăteşti 16% şi ai ramas cu 840 de mii in cont. Această măsură este introdusă pentru a fi folosită în interesul personal al unor oameni care sunt în Guvern şi nu vor mai fi în decembrie. În acest Guvern sunt oameni bogaţi care au lăsat salarii de mii de euro pentru salarii de ministru, iar alţii au venit spunând „ăsta e momentul ca banii făcuţi în alte părţi să-i trecem şi în cont”.
 
Victor Ponta este de părere că la alegerile din această iarnă se poate obţine un rezultat la vot comparabil cu cel obţinut de USL în 2012. „PNL de azi e exact PDL-ul din 2012. Cred că partidele anti-PDL şi antipreşedinte pot obţine majoritate absolută, pot să guverneze continuând lucrurile bune din guvernarea USL”.