Victor Ponta, reacţie după mesajul Ambasadei SUA la Bucureşti: Sunt total de acord

Premierul Victor Ponta s-a declarat "total de acord", marți, cu mesajul transmis de Ambasada SUA în România în contextul solicitării de încuviințare a începerii urmăririi penale în cazul șefului Guvernului.

RomaniaTV.net
09 iun. 2015, 09:00
Victor Ponta, reacţie după mesajul Ambasadei SUA la Bucureşti: Sunt total de acord

„Sunt total de acord. Nu suntem toți egali?”, a afirmat Victor Ponta, la ieșirea din plenul Camerei Deputaților, unde s-a votat cererea privind începerea urmăririi penale în cazul său.

Ambasada SUA la București a precizat marți, într-un comunicat, că orice acuzații de încălcare a legii de către demnitari guvernamentali trebuie cercetate pe deplin și fără interferențe, iar legea trebuie să se aplice în mod egal în cazul tuturor; reprezentanţa SUA subliniază însă că nu comentează cazuri individuale.

Plenul Camerei Deputaților a aprobat marți hotărârea de respingere a începerii urmăririi penale a premierului Victor Ponta cu 231 de voturi pentru și 120 împotrivă.

”Este un rezultat normal. 231 la 120. Vreau și cred că Parlamentul și Guvernul au obligația de a respecta Constituția și de a-i apăra mai ales pe alții”, a spus premierul Victor Ponta, după votul deputaților.

În urmă cu o zi, şi deputaţii jurişti au dat aviz negativ cererii procurorilor. Victor Ponta mai este urmărit penal pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală în formă continuată şi spălarea banilor în dosarul Turceni – Rovinari, fapte pe care le-ar fi săvârşit în perioada în care era avocat.