Victor Ponta, revoltat din cauza închiderii şcolilor:”Îmi vine să îi omor. Îţi baţi joc de copii, de profesori şi părinţi”

Victor Ponta a fost marţi seara invitatul lui Victor Ciutacu în emisiunea "Punctul Culminant" de la România TV. Preşedintele Pro România a criticat autorităţile despre care a spus că se fac vinovate de şase crime la Timişoara pentru că nu au fost locuri pentru bolnavii infectaţi cu noul coronavirus.

RomaniaTV.net
10 nov. 2020, 18:36
Victor Ponta, revoltat din cauza închiderii şcolilor:”Îmi vine să îi omor. Îţi baţi joc de copii, de profesori şi părinţi”

„Sunt lucruri pe care nu le putem rezolva şi anume mortea. Cea mai şocantă ştirea a zilei – 6 oameni au murit la Timişoara şi doctorul Musta a zis că nu am avut locuri pentru ei. De aia a murit şase oameni.

Preşedintele ţării, vine şi spune: nu, erau locuri. Vorbim de şase crime. (…) Vorbim de şase infracţiuni de omor şi de ucidere.

„Au murit astăzi 170 de oameni din cauza COVID-19, dar nu vorbim şi nu ne lasă Guvernul să ştim câţi oameni au murit din cauza faptului că în această perioadă nu se tratează”, a precizat preşedintele Pro România, în direct la România TV.

Ponta: „Statul ăsta îşi bate joc de oameni”

„Sper că nu e adevărat, că dacă e aşa, înseammă pentru noi toţi că suntem pe cont propriu. Înseamnă că statul ăsta pe care-l plătim, pensionarii au contribuit 30-40 de ani. Statul ăsta îşi bate joc de oameni.

Înseamnă că acest Guvern pe care-l plătim foarte bine. Costă foarte mult să-l ţii pe domnul Orban, pe domnul secretar general Antonel, pe toţi consilierii, pe Manciu. De ce îi plătim dacă de fiecare dată ne constată ceva şi spun că e vina noastră. Atunci plecaţi acasă şi lăsaţi-i pe alţii. Poate pot alţii să facă chestia asta mai bine”, a declarat Victor Ponta.

Victor Ponta, după ce Vladimir Găitan a murit. „Înţeleg că în toată această perioadă nu şi-a făcut tratametul”

„Am auzit o veste tristă că a murit îndrăgitul actor Vladimir Găitan. Dumnezeu să-l odihnească. Înţeleg că avea o afecţiune de mult timp. Mai înţeleg că în toată această perioadă nu şi-a făcut tratametul.

Surse apropiate actorului au precizat pentru România TV că îndrăgitul actor nu s-a internat să se trateze în spital de teama COVID-19.

„Auzim de Vladimir Găitan pentru că este un actor îndrăgit. Este un om cunoscut. Era ultimii dintre cei mari.

Câţi oameni dintre cei pe care nu-i cunoaştem numele mor în fiecare zi din cauza faptului că după nouă luni noi îmcă nu putem să-i tratăm pe bolnavii cronici, dar nici pe bolnavii de COVID nu-i tratăm”, a menţionat fostul premier.

Ponta, ironii la adresa adresa USR: „Le zic URSS”

„Le zic URSS-ul la USR.. Păi URSS-ul ne-ar închide pe toţi, în afară de ei, că lor le place cu puşcării. Dacă îi întregi, voi când ajungeţi la putere, ştiţi să faceţi ceva cu sănătate, cu educaţia, cu banii? Nu, domnule, noi să-i băgăm în puşcărie pe toţi”, a mai spus Victor Ponta, în interviul acordat lui Victor Ciutacu.

„Aşa cum îi văd, după 7 decembrie o să ne închidă în case”, a adăugat Ponta.

Victor Ponta critică noile restricţii: „S-au dovedit ilogice şi ineficiente”

„Toate aceste măsuri din punctul de vedere al populaţiei s-au dovedit ilogice şi ineficiente pentru că ei tot iau măsuri şi ne este tot mai rău. Şi ei ne ceartă pe noi

Am fost prim ministru. N-am venit niciodată să zic. E vina voastră, a oamenilor. Ce era să spun la Colectiv că era vina celor care s-au dus? Dacă era Orban, aşa făcea. Orban îi certa pe cei care au fost la Colectiv, că ăia sunt de vină. Orban ne ceartă pe noi, pe toţi”, a precizat Ponta.

Preşedintele Pro România, despre testele COVID realizatre la clinicile private. „Cum să dau 400 de lei să-mi bage două beţe în nas?”

„Vorbim despre Bucureşti, Cluj, Timişoara, unde totuşi mai câştigă oamenii mai bine. Au bani, au funcţii la stat bine plătite, dar România adevărată nu e acolo. Mai mult de jumătate dintre români când le spui: du-te la privat să-ţi faci test: Care privat, maică? Cât costă? 400 de lei. Cum 400? Că eu am toată pensia 800, cum să dau 400 să-mi bage două beţe în nas?”, a precizat Ponta.

Ponta a comparat criza COVID cu incendiul de la Colectiv. „Dacă îl chema Piedone pe primarul din Timişoara, îi făceau dosar”

„După cinci ani (de la Colectiv), aflăm că şase oameni au murit pentru că n-au pat la Timişoara? Şi cine e de vină?
Piedone. Că lui Fritz (primarul Timişoarei) bănuiesc că nu-i fac dosar.

Dacă îl chema Piedone pe primarul din Timişoara, îi făceau dosar, dar chemându-l Fritz nu-i fac. Acum nu mai e nimeni de vină. Nu trebuie schimbat nimic. Merge totul foarte bine. Despre asta vorbim”, a precizat Ponta.

Liderul Pro România, despre alegerile parlamentare. „E despre cine o să conducă Guvernul”

„Pe 6 decembrie despre asta e vorba, despre cine o să conducă Guvernul. Sunt trei candidaţi acum: Orban, Cioloş şi cu Ponta. Alegeţi!”, a mai afirmat Ponta.

Ponta ironizează explicaţiile lui Nelu Tătaru despre pandemie. „Credeam că vorbeşte despre cămile, nu de pandemie”

„După nouă luni nu ştiai că e pandemie sau credeai că trece? Că vine vara şi a plecat pandemia…

Ţi-a spus şi domnul Tătaru în limbajul lui eminescian. Cocoaşa a treia cu platoul din cocoasă. Eu credeam că vorbeşte despre cămile, nu de pandemie”, a mai menţionat Ponta.

Ponta critică Guvernul pentru închiderea şcolilor. „Îmi vine să îi omor. Îţi baţi joc de copii, de profesori şi de părinţi”

„Aici îmi pierd toată eleganţa. Îmi vine să îi omor cu asta, cu şcoala. Mă trezesc de dimineaţă, mă văd cu copiii.
Acum sunt toţi acasă, toţi cu telefonul, cu tableta şi sunt în mijlocul Bucureştiului.
(…)
După care vorbesc cu profesori care îmi spun: domnule, nu mai pot cu ochii că stau în ecran. Degeaba mă uit în ecran că nu văd că e atent.

Asta nu e şcoală. Îţi baţi joc de copii, de profesori şi de părinţi”, a spus Victor Ponta.

Victor Ponta: „Este o nebunie din punct de vedere educaţional. Ne distrugem o generaţie întreagă”

Fostul premier a vorbit şi despre părinţii care nu-şi pot supraveghea copiii care învaţă online.

„Cu cine laşi copiii casă? Câţi părinţi din această ţară au bone, guvernante? Eu n-am şi nu sunt o familie săracă

Pot să o chem pe mama, pe soacră? Dacă le îmbolnăvesc? Este o nebunie din punct de vedere educaţional.

În Bucureşti, 90 la sută dintre părinţi nu pot. În restul ţării, 99 la sută. În general lăsau cu bunicii. Nu mai poţi. Dacă se îmbolnăvesc, nu are pat domnul Musta.

Ne distrugem o generaţie întreagă. Nu îi mai lasă la şcoală până la anul. Nici în ianuarie, nici în februarie”, a declarat liderul Pro România.

Iohannis, anunţ despre carantinarea TOTALĂ de sărbători. „Nu iau în considerare acum acest lucru”