Victor Ponta, SCRISOARE către liderii partidelor parlamentare pentru susţinerea Corinei Creţu

Victor Ponta a transmis liderilor partidelor parlamentare o scrisoare în care face apel ca reprezentanţii acestor formaţiuni să o susţină pe Corina Creţu, candidatul României pentru portofoliul de Comisar European pentru Politică Regională

11 sept. 2014, 07:00
Victor Ponta, SCRISOARE către liderii partidelor parlamentare pentru susţinerea Corinei Creţu

Victor Ponta a trimsis scrisoarea către preşedintele PNL, Klaus Iohannis, preşedintele Partidului Democrat Liberal, Vasile Blaga, preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, şi preşedintele PMP, Elena Udrea.

„În calitate de prim-ministru al Guvernului României, fac apel la dumneavoastră să susţineţi, atât în cadrul dezbaterilor din Parlamentul României, cât şi în cadrul dezbaterilor din Parlamentul European, prin parlamentarii şi europarlamentarii PDL, PNL, UDMR şi PMP, candidatul ţării noastre pentru acest important portofoliu. De asemenea, fac apel la susţinere de către partidele dumneavoastră, pentru doamna Corina Creţu, şi în cadrul Partidului Popular European, al cărui reprezentant este, de altfel, şi preşedintele desemnat al Comisiei Europene. Sunt convins că un astfel de demers este în interesul naţional şi cred că acum avem cu toţii ocazia să arătăm că, dacă suntem uniţi, dacă ne promovăm constructiv şi pozitiv interesul naţional, putem avea cu toţii de câştigat, ca ţară şi ca naţiune”, se arată în scrisoarea transmisă de premier.

Ponta aminteşte că portofoliul pentru Politică Regională este „unul de mare prestigiu şi responsabilitate” şi consideră că atribuirea acestuia Corinei Creţu „reprezintă un succes pentru ţara noastră şi un semn al importanţei care ni se acordă în cadrul Uniunii Europene”.

CORINA CREŢU, comisar pentru Politică Regională. Organigrama OFICIALĂ a Comisiei Europene

„Cunoaşteţi, cu siguranţă, faptul că acest comisariat gestionează peste 350 de miliarde de euro din bugetul UE şi are o deosebită importanţă pentru susţinerea politicii de coeziune în cadrul UE, pentru următorii ani – ani esenţiali pentru dezvoltarea României”, se mai precizează în document.

Şeful Guvernului îşi exprimă speranţa că, „dincolo de disputa politică, dincolo de demersurile politice de până acum, fiecare dintre noi trebuie să pună pe primul plan interesul României şi al cetăţenilor români”.

„Acum avem ocazia să demonstrăm românilor că actuala clasă politică are capacitatea de a acţiona unitar, în direcţia corectă, pe temele importante pentru ţară”, conchide premierul, cu speranţa că şefii partidelor vor răspunde pozitiv acestui apel.

Preşedintele viitoarei Comisii Europene, Jean-Claude Juncker, a anunţat, miercuri, lista comisarilor şi portofoliile acestora pentru următorii cinci ani.

Europarlamentarul PSD Corina Creţu, nominalizată din partea României în viitoarea Comisie, a primit postul de comisar pentru Politică Regională.

Victor Ponta, despre portofoliul obţinut de România: Este un SUCCES. Vocea noastră contează pe plan european

 Victor Ponta a declarat, miercuri, că desemnarea Corinei Creţu pentru postul de comisar european al Politicilor Regionale reprezintă un succes şi dovada că vocea ţării noastre contează în Europa.

„Este un succes pentru România şi o recunoaştere a faptului că vocea României contează pe plan european, că avem aliaţi şi parteneri importanţi şi că la rândul nostru putem acţiona ca o ţară demnă de apartenenţa la Uniunea Europeană şi la valorile europene. Şi sunt absolut convins că, deşi e vorba de un comisar român, doamna Creţu va fi un comisar european şi va reuşi în cadrul activităţii sale, ca membru al CE, să reprezinte interesele tuturor cetăţenilor europeni, având însă totdeauna în minte ceea ce este important pentru România”, a spus Ponta.