Victor Ponta se teme să nu ia coronavirus în campania pentru locale. „Daciana mi-a spus că dacă fac campanie să mă mut”

Victor Ponta, liderul Pro România, a mărturisit, joi, că e prima oară când îi este frică să facă campanie pentru alegerile locale, din cauza riscului de infecţie cu noul coronavirus. Fostul premier este de părere că liderii politici ar putea deveni un factor de răspândire a COVID-19 pentru că s-ar putea întâlni cu numeroşi oameni. Mai mult, Ponta a fost avertizat de soţia sa, Daciana Sârbu, să se mute dacă va alege să se implice în campanie.

RomaniaTV.net
13 aug. 2020, 08:08
Victor Ponta se teme să nu ia coronavirus în campania pentru locale. „Daciana mi-a spus că dacă fac campanie să mă mut”

Ponta susţine că alegerile locale din 27 septembrie vor fi „cele mai inutile” deoarece „se vor confirma în funcţie” aproape 3.000 de primari. 

„E prima dată când îmi e frică să fac campanie. Îmi e frică să nu iau virusul şi să nu-l dau familiei. Oamenii vor să-ţi strângă mâna. S-ar putea ca liderii politici să devină un factor de răspândire.

Daciana mi-a spus că dacă fac campanie să mă mut pentru a evita contactul”, a declarat Victor Ponta, joi, pentru Libertatea.

Liderul Pro România crede că „foarte mulţi români nu se vor prezenta la alegeri”.

„Aş fi decis ca premier să vedem cu sănătatea, cu şcoala. Categoric va fi o prezentă mică. Mă aştept ca după 27 septembrie să se întâmple ca în restul ţărilor care au avut alegeri”, a menţionat Ponta.

Victor Ponta, preşedintele Pro România, nu este încrezător în şansele votării moţiunii de cenzură pe care PSD a anunţat că o va depune împotriva Guvernului PNL. „Povestea cu moţiunea PSD-ul e ca Petrică cu lupul. Atâta au anunţat-o de luni de zile, eu nu mai cred”, a mărturisit fostul premier. Mai mult, deputatul a explicat că în aritmetica parlamentară, „voturile decisive vor fi ale UDMR”.

Ponta explică de ce moţiunea PSD nu va trece. „Voturile decisive vor fi ale UDMR-ului”. Reacţia UDMR