Victor Ponta: Separatiştii sunt sprijiniţi cel puţin militar şi logisitic de Federaţia Rusă

Prim-ministrul Victor Ponta a transmis un mesaj ferm de condamnare a sprijinului militar acordat de Federația Rusă separatiștilor din estul Ucrainei. Premierul a reafirmat poziția comună a României cu partenerii europeni și internaționali și a declarat că nu a existat o coordonare cu președintele Traian Băsescu.

24 iul. 2014, 12:17
Victor Ponta: Separatiştii sunt sprijiniţi cel puţin militar şi logisitic de Federaţia Rusă

„Separatiștii sunt în mod evident sprijiniți cel puțin militar și logistic de către Federația Rusă. Din acest punct de vedere, responsabilitatea politică și morală a Rusiei este un lucru evident pentru comunitatea internațională”, a declarat premierul Victor Ponta.

Ponta: UNIREA cu MOLDOVA e un obiectiv. Sper ca, pe parcursul vieţii mele, această aspiraţie să se realizeze

Premierul a afirmat că ceea ce se întâmplă în estul Ucrainei „a pus lupa pe o realitate și o evidență” și că el și președintele Traian Băsescu nu s-au coordonat pentru susținerea unei poziții identice: „Nu ne-am coordonat cu Traian Băsescu, dar e o realitatea și o poziție a statului român. Avem poziții identitce în ceea ce privește parteneriatul strategic, scutul anti-rachetă”.

„Ceea ce este important este poziția politică: o poziție coerentă a României, și anume faptul că responsabilitatea Federației Ruse este foarte clară. Noi ne dorim ca Ucraina, dar în primul rând Moldova, dar și Georgia, să poată să meargă fără presiuni pe drumul pro-european”, a mai spus prim-ministrul, într-un interviu.