Victor Ponta şi Ludovic Orban, schimb de replici în Parlament. „Credeam că vă plac terasele şi restaurantele, domnule Orban”

Premierul Ludovic Orban a avut un schimb de replici cu Victor Ponta în Parlament, după ce liderul Pro România i-a cerut să demisioneze. Ponta a făcut o aluzie, făcând referire la terasele şi restaurantele care au rămas închise în timpul stării de alertă.

RomaniaTV.net
18 mai 2020, 15:49
Victor Ponta şi Ludovic Orban, schimb de replici în Parlament. „Credeam că vă plac terasele şi restaurantele, domnule Orban”

„A zis domnul Orban că cei din Horeca nu prea contează. Eu credeam că vă plac terasele și restaurantele”, i-a spus Victor Ponta lui Ludovic Orban.

Liderul Pro România a criticat în Parlament măsurile economice ale Guvernului pe care le-a catalogat ca fiind „un polemnic”.

„Aș vrea să vorbesc pe întelesul unui patron de firme funebre, sunt ultimii specialiști promovați de domnul Orban și să spun că azi avem o slujbă de pomenire pentru anumite domenii afectate și pe care guvernul le lasă să moară urmând să le asigure o îngropăciune asigurată de o firmă de casă a partidului. (…) Vă dați dumneavoastră demisia sau trebuie să vă dăm noi jos?”, a declarat Victor Ponta.

Ponta îi cere demisia lui Orban: „Vă daţi dumneavoastră demisia sau trebuie să vă dăm noi iarăşi jos guvernul?”

„Probabil antevorbitorul nu a trăit în România și nu a văzut ce s-a întâmplat în România. (…) Aș vrea să mă refer mai puțin la trecut, mai ales în fața un vorbitor care are ochelari de cal”, a fost replica premierului Ludovic Orban.

Şeful Executivului a fost prezent, luni, în Parlament, pentru dezbateri la „Ora guvernului”. Ludovic Orban a prezentat măsurile pentru relansarea economiei.

Guvernul a aprobat hotărârea privind instituirea stării de alertă pentru o perioadă de 30 de zile. Măsuri noi anunţate de premier