Băsescu este de acord cu numirea lui IOAN RUS la Transporturi. Ponta a trimis propunerea VIDEO

Victor Ponta i-a trimis preşedintelui Traian Băsescu propunerea de numire a lui IOAN RUS în postul de ministru al Transporturilor, după demisia lui Dan Şova. Premierul a precizat că a discutat cu Traian Băsescu şi acesta este de acord cu numirea lui Rus.

25 iun. 2014, 07:41
Băsescu este de acord cu numirea lui IOAN RUS la Transporturi. Ponta a trimis propunerea VIDEO

Victor Ponta a declarat, miercuri, că a discutat luni cu preşedintele Traian Băsescu şi acesta este de acord cu numirea lui Ioan Rus la Ministerul Transporturilor.

L-am întrebat şi mi-a spus că e de acord. Luni am discutat şi mi-a spus că, sigur, e dreptul primului ministru de a propune şi nu mă va împiedica în acest sens„, a spus Ponta.

Premierul a adăugat că şeful statului „va stabili când are loc procedura de desemnare”.

Victor Ponta a trimis, miercuri, la Palatul Cotroceni, propunerea de numire a lui Ioan Rus în funcţia de ministru al Transporturilor, au declarat pentru AGERPRES surse guvernamentale.

IOAN RUS îl va înlocui pe Dan Şova la Ministerul Transporturilor. Victor Ponta a anunţat, marţi seara, că îl va propune pe Ioan Rus pentru postul de ministru al Transporturilor, după ce Dan Şova a demisionat din funcţie. Şova va fi numit purtător de cuvânt al PSD pentru alegerile prezidentiale 2014.

Ioan Rus este membru PSD, iar în perioada 2000-2004 a fost ministru de Interne în Guvernul Năstase. Rus a fost ministru de Interne şi în primul Guvern Ponta, dar şi-a dat demisia după începerea suspendării preşedintelui Traian Băsescu, din cauza problemelor legate de listele electorale. Rus este şi un apropiat al lui Victor Ponta, ajutându-l pe Ponta să câştige şefia PSD la Congresul din 2010 în faţa lui Mircea Geoană.