IOAN RUS va prelua Ministerul Transporturilor. Victor Ponta îl propune în locul lui Dan Şova

IOAN RUS îl va înlocui pe Dan Şova la Ministerul Transporturilor. Victor Ponta a anunţat, marţi seara, că îl va propune pe Ioan Rus pentru postul de ministru al Transporturilor, după ce Dan Şova a demisionat din funcţie. Şova va fi numit purtător de cuvânt al PSD.

24 iun. 2014, 16:09
IOAN RUS va prelua Ministerul Transporturilor. Victor Ponta îl propune în locul lui Dan Şova

Victor Ponta a spus, la întoarcerea din Israel, că îl va propune pe Ioan Rus ca ministru al Transporturilor, nominalizarea urmând să fie transmisă preşedintelui Traian Băsescu.

Ponta a precizat că ceea ce îl recomandă pe Rus pentru funcţia de ministru al Transporturilor este „experienţa politică şi profesională„.

Am ţinut cont de experienţa profesională şi politică. Transilvania şi Ardealul trebuie să primească şi prin persoana ministrului mesajul că toate proiectele pe care le-am început vor fi duse la bun sfârşit”, a spus Ponta.

Premierul a adăugat că Dan Şova a demisionat pentru că vrea să se implice mult mai mult în partea de comunicare politică, acesta urmând să fie fi numit purtător de cuvânt al PSD. După noiembrie, poate reveni ca membru al cabinetului”, a declarat Ponta.

DAN ŞOVA DEMISIONEAZĂ de la Ministerul Transporturilor. Portofoliul va fi preluat de IOAN RUS 

Ioan Rus este membru PSD, iar în perioada 2000-2004 a fost ministru de Interne în Guvernul Năstase. Rus a fost ministru de Interne şi în primul Guvern Ponta, dar şi-a dat demisia după începerea suspendării preşedintelui Traian Băsescu, din cauza problemelor legate de listele electorale. Rus este şi un apropiat al lui Victor Ponta, ajutându-l pe Ponta să câştige şefia PSD la Congresul din 2010 în faţa lui Mircea Geoană.

Dan Şova a demisionat, marţi, din funcţia de ministru al Transporturilor, la patru luni de la numire. Şova a declarat că a renunţat la fotoliul de ministru pentru a se dedica campaniei pentru alegerile prezidenţiale.

Vreau să anunţ în mod oficial, pentru că au fost o serie de discuţii în ultimele zile, vreau să vă anunţ intenţia de a mă retrage din fruntea Ministerului Transporturilor şi din Guvernul României, pentru a mă afla în prima linie a bătăliei electorale pentru preşedinţia României„, a spus Dan Şova, într-o conferinţă de presă.

Ilie Sârbu, despre numirea lui IOAN RUS la Transporturi: Se discută lucrul ăsta şi probabil aşa va fi

Numele lui Ioan Rus a fost vehiculat drept înclouitor al lui Dan Şova la Ministerul Transporturilor clujeanul Ioan Rus. Informaţia a fost confirmată de liderul senatorilor PSD, Ilie Sârbu.

Liderul grupului PSD din Senat, Ilie Sârbu, a precizat că se discută despre înlocuirea lui Dan Şova cu Ioan Rus la Ministerul Transporturilor şi probabil asta se va întâmpla. ‘Pot să spun că se discută lucrul acesta şi probabil aşa va fi’, a spus Sârbu, la Palatul Parlamentului.