Victor Ponta: USR-PLUS au o gândire absolut fascistă. Rog românii să vină la vot

În ultimele săptămâni, Victor Ponta a declarat în mod repetat că el le zice celor de la USR „URSS”. Liderul Pro Romania a făcut un apel pentru ca românii să vină la vot.

RomaniaTV.net
03 dec. 2020, 22:03
Victor Ponta: USR-PLUS au o gândire absolut fascistă. Rog românii să vină la vot

Victor Ponta  a declarat joi ă cei din USR-PLUS au „gândire fascistă”.  „Au o gandire absolut fascista, noi toti trebuie sa fim vanduti ca tara, trebuie sa executam niste ordine si Dacian Cioloș mai vine de la Bruxelles din cand in cand sa ne aduca acele ordine”, a declarat Victor Ponta.

„Dacă domnul Orban sau, mai ales, domnul Cioloş şi useriştii lui vor să fim o ţară de angajaţi la multinaţionale, eu vă zic că asta e o greşeală fatală. Foarte bine, să vină firme mari în România, să investească, să plătească salarii, dar nu ca la supermarket-uri acum. Amărâţii ăia care stau la case ore în şir primesc salarii de nimic şi nu îi apără nimeni.
Dacă nu faci programe de sprijin pentru firmele româneşti şi IMM-uri, în vară 75% se închid. Nu mai vorbesc de HoReCa…”, a declarat Victor Ponta

Liderul Pro Romania, fostul premier Victor Ponta, a declarat joi seară că banii pe care Romania i-a imprumutat in ultimele 12 luni „au plecat din tara” catre firme din strainate si Romania.

Victor Ponta (Pro România): Eu celor de la USR-PLUS le spun URSS pentru că au o singură soluție la problemele României – să intrăm toți în pușcărie

„Am vorbit cu cei cu care am fost atatia ani la Guvern si mi s-au aratat doua cifre aproape identice. Cifra deficitului, cu cat s-a imprumutuat guvernul si cifra deficitul comercial, de balanta comerciala, ca am importat fata de cat am exportat si e cam aceeasi. Cam 18 miliarde de euro s-a imprumutat Guvernul, cam 18 miliarde de euro au iesit din Romania catre firme din Polonia, China, Franta, Germania si asa mai departe, deci practic banii au venit imprumutati, au plecat din tara si noi am ramas cu imprumutul. Asta s-a intamplat in anul 2020”, a declarat Victor Ponta.

Firea, mesaj pentru partidul lui Ponta: Ne-am dori să purtăm discuţii cu partidele care au fost mai apropiate de familia noastră politică

Prim-vicepreşedintele PSD Gabriela Firea anunţă că, dacă va obţine cel mai mare număr de mandate în Parlament, PSD va susţine implementarea programului de guvernare pe care l-a propus, considerând normale discuţiile pentru portofolii, nu şi discuţiile pe tema viziunii privind guvernarea. Aceasta susţine că şi-ar dori să aibă discuţii despre o majoritate care să susţină Guvernul cu partide apropiate ca doctrină de PSD. „Ne putem reaminti să şi colaborăm în interesul cetăţenilor şi să lăsăm anumite tensiuni personale, anumite momente neplăcute, să ştergem cu buretele ce a fost rău şi să ne amintim lucrurile bune pe care le-am făcut împreună” susţine Firea, referindu-se la o eventuală colaborare cu Pro România.

„Vom vedea ce formaţiuni politice vor îndeplini acel prag legal şi vom sta la masă cu fiecare în parte, Aşa este normal, pe principii. Şi, dacă noi vom avea cel mai mare număr de parlamentari, este normal ca celelalte formaţiuni politice să fie de acord cu programul nostru de guvernare, pentru că întotdeauna partidul cu scorul cel mai mare îşi impune programul de guvernare, nu partidul care are un număr mai mic de voturi. E adevărat, se poartă discuţii şi negocieri în ceea ce priveşte portofoliile guvernamentale, dar nu în ceea ce priveşte viziunea clară de guvernare. În special în domeniul sănătăţii, educaţiei şi economiei nu vrem să abdicăm, nu avem de la ce să abdicăm”, a declarat Gabriela Firea duminică, într-o conferinţă de presă.