Victor Ponta: Sperăm că până în 2019 Moldova să fie parte a Uniunii Europene, să nu mai fie nicio graniţă

Premierul Victor Ponta se va afla, marţi, în localitatea Sculeni, din Republica Moldova pentru a marca eliminarea vizelor pentru cetăţenii moldoveni de către statele membre ale UE, potrivit unui comunicat citat de Agerpres.

RomaniaTV.net
29 apr. 2014, 06:18
Victor Ponta: Sperăm că până în 2019 Moldova să fie parte a Uniunii Europene, să nu mai fie nicio graniţă

El participă la această celebrare alături de omologul său din Moldova, Iurie Leancă. Cu această ocazie, premierul Ponta i-a felicitat pe oficialii moldoveni şi le-a declarat suportul ferm al României faţă de Moldova, al Uniunii Europene faţă de Moldova.

„În urmă cu 12 ani şi românii puteau să meargă în Europa fără vize. Atunci noi nu am ştiut ce înseamnă acest lucru, cât ne va schimba viaţa. Ne-am bucurat cum vă bucuraţi şi voi astăzi. Ce înseamnă pentru cei tineri să poată să viziteze Franţa, Italia, Spania, Europa, ce înseamnă pentru cei tineri să poată să studieze la un liceu, o facultate, să-şi continue studiile în Europa. N-am ştiut atunci ce înseamnă din punct de vedere economic că vom putea, fiind membrii ai Europei, să avem mai multe locuri de muncă, să avem salarii şi pensii mai bune, să avem drumuri mai bune, să avem un viitor sigur pentru familiile noastre şi pentru noi în anii care urmează. Chiar cred că azi e un moment istoric, e încă un pas al Moldovei în Europa. Şi vreau să vă spun că toţi paşii pe care-i veţi face în continuare sunt înspre binele nu în mod special  al generaţiei actuale, ci a generaţiei care vine după, a generaţiei tinere. Faceţi bine mergând cu Moldova spre Europa. Sperăm că până în 2019 să nu mai fie nicio graniţă, să nu mai fie decât o parte a Europei, o Europă în care să ştiţi că puteţi trăi în siguranţă. Vreau să vă spun că nu sunteţi singuri, ne aveţi pe noi alături, aveţi Uniunea Europeană alături”, a declarat premierul Victor Ponta, prezent în Republica Moldova.

În cadrul întâlnirii, Victor Ponta şi omologul său din Republica Moldova vor avea şi o vizită la punctul de trecere al frontierei Republica Moldova spre punctul de trecere al frontierei România împreună cu câţiva cetăţeni ai Republicii Moldova deţinători de paşapoarte biometrice.