Victor Ponta vrea modelul spaniol. Venit minim garantat pentru românii loviţi de criză

Publicat: Duminică, 31 Mai 2020 08:11 // Actualizat: Duminică, 31 Mai 2020 08:11 // Sursa: romaniatv.net

Liderul Pro România, Victor Ponta, va propune, în luna iunie, un proiect de lege privind stabilirea unui venit minim garantat pentru familiile vulnerabile, după modelul adoptat vineri de Spania.

Victor Ponta a vorbit la România TV despre candidatura la algerile locale. Acesta a susținut că în toate localitățiile vor exista candidați de la PRO România și este convins că vor fi localități în care vor câștiga. În ceea ce privește candidatura pentru București, partidul încă nu a hotărât dacă merge cu o alianță sau cu candidatul partidului. Ponta a insistat şi asupra crizei economice de după pandemie.

"Cred că în România, în acest moment, vor fi foarte mulți oameni care vor fi deja sub nivel minim de supraviețuire pentru că pensiile nu vor crește, au rămas fără salarii, prețurile vor crește, ceea ce se întâmplă cu ratele la bănci mi se pare o ticăloșie fără margini pentru că Parlamentul a dat o lege foarte bună pentru oameni, PNL a blocat-o la Curtea Constituțională și pe ordonanța Guvernului ați prezentat foarte bine ce se întâmplă ... (n.r. Românii care și-au amânat ratele la bănci apar în evidența Biroului de Credit).", a declarat Victor Ponta, felicitând inițiativa Spaniei, care a aprobat un ajutor pentru categoriile aflate în pragul sărăciei.

Ponta propune ca familiile în care veniturile lunare nu depășesc 200 euro pe membru de familie să fie ajutate de stat cu un supliment de 300 de euro.

"Am profitat de faptul că în Spania s-a adoptat deja legea privind Venitul Minim Vital, cu o lege destul de simplă. În Spania, cine câștigă mai puțin de 200 de euro pe cap de membru al familiei pe lună, pe toată durata, primește o diferență de 456 de euro.

În România, putem să zicem că prețurile – deși sunt ca în Spania, să fim cinstiți – sunt ceva mai jos și noi am calculat că 300 de euro este suficient pentru ca oamenii să treacă peste criză.", a adăugat liderul ProRomânia.

"E foarte important să îi ajutăm pe cei care, din cauza crizei, nu mai au bani pentru a supraviețui.", a reiterat Ponta.

Legat de acordul celorlalte partide cu privire la această inițiativă, Victor Ponta a declarat că toți sunt pentru, "în afară de PNL". „Am vorbit cu PSD, USR și UDMR, și de principiu vor susține", a declarat, în exclusivitate pentru Antena 3, Victor Ponta.

El estimează că minim un milion de români nu vor avea din ce supraviețui, odată cu creșterea prețurilor. Venitul minim garantat aprobat, vineri, în Spania, de coaliția de la guvernare, este de 462 de euro, lunar, pentru un număr de 2, 3 milioane de spanioli.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Pro Romania victor ponta Victor Ponta Facebook
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8433
RON
15 Jul
noapte 17 °
zi 30 °
Ultimele joburi adaugate
24 H