Victor Ponta vrea să candideze la alegerile prezidenţiale în 2024. „Vreau să fiu într-o alianţă de centru-stânga”

Victor Ponta, liderul Pro România, a declarat, joi, că vrea să candideze la alegerile prezidenţiale din 2024. Fostul premier susţine că va fi "o catastrofă" dacă în acest an alegerile locale vor avea loc în septembrie, iar fele parlamentare în decembrie.

RomaniaTV.net
28 mai 2020, 18:47
Victor Ponta vrea să candideze la alegerile prezidenţiale în 2024. „Vreau să fiu într-o alianţă de centru-stânga”

Victor Ponta a fost întrebat, joi, la Antena3, ce își dorește: să redevină prim-ministru, să redevină președintele PSD sau/și președintele României? Iată ce a răspuns liderul Pro România.

„Îmi doresc să candidez în 2024 la funcția de președinte al României. Și până atunci vreau să fiu liderul Pro România. Și vreau să fiu într-o alianță de centru-stânga, reformată, modernă și eficientă”, a spus Victor Ponta.

Liderul Pro România a precizat că va fi o catastrofă pentru România dacă alegerile locale vor avea loc în septembrie, iar cele parlamentare în decembrie.

Victor Ponta a mai candidat la prezidenţiale, dar a pierdut

Victor Ponta a mai candidat la Președinția României în 2014, când a pierdut în turul al doilea în fața actualului președinte Klaus Iohannis.

La alegerile prezidențiale 2020, Victor Ponta a decis să nu candideze, iar Pro România, partidul pe care-l conduce, şi ALDE, formaţiunea condusă de Călin Popescu Tăriceanu, l-au sprijinit pe Mircea Diaconu, candidat independent în primul tur al scrutinului.

În aprilie 2019, Victor Ponta spunea la Digi24 că va candida la alegerile prezidențiale din 2024 și că se va folosi de experiența candidaturii din 2014. „

„Mă pregătesc de prezidențiale învățând din ceea ce am greșit în 2014, făcând lucrurile mai bine și fiind de partea bună a lucrurilor”, a spus Victor Ponta.

Întrebat de ce nu candidează la alegerile prezidențiale din 2019, șeful Pro România a spus: „Nu m-am pregătit așa cum aș vrea eu să mă pregătesc pentru un examen atât de important. M-am grăbit o dată, în 2014, sunt în perioada de schimbare, evaluare și interiorizare a acelei experiențe”.

Ponta, despre greşelile pe care le-a făcut la alegeri: „M-am înconjurat de baroni”

Liderul Pro România a dezvăluit şi ce greşeli a făcut.

„Înfrângerea e a mea, dar greșelile pe care le-am făcut, faptul că m-am înconjurat de baroni, de oameni detestați, care reprezentau un lucru pe care eu nu-l reprezentam evident că m-a costat. Faptul că i-am ascultat când mi-au spus că avem destule secții de vot în străinăte, faptul că mi-au zis: ce bine a ieșit manifestarea de pe stadion! E greșeala mea, e lipsa mea de experiență”, a spus Victor Ponta.

Victor Ponta: Orban e disperat. Nu mai e favoritul lui Iohannis. Parcă e maimuţa care a luat AKM-ul şi trage în toate părţile