Victor Ponta cere SANCŢIUNI în cazul de la Argeş: Trebuie luate măsuri să nu se mai întâmple asemenea PROSTII

Premierul Victor Ponta cere sancţiuni în urma incidentului de la Argeş, în care 10.000 de copii au fost somaţi de Fisc să achite contribuţia pentru sănătate după ce alocaţiile au fost înregistrate ca venituri.

RomaniaTV.net
07 ian. 2015, 10:51
Victor Ponta cere SANCŢIUNI în cazul de la Argeş: Trebuie luate măsuri să nu se mai întâmple asemenea PROSTII

„Este nevoie de debirocratizarea şi desţelenirea tuturor inadvertenţelor – ca să nu spun prostiilor – din legislaţie. Îmi cer scuze şi îmi pare rău că s-a trimis la copii să plătească taxe pentru alocaţii. Ministrul de Fiananţe şi seful ANAF au luat masuri  şi lucrurile acestea încetează de astăzi, dar pana maine vreau să-mi spuneti pe cine sacţionam si cum îndreptăm să nu se mai intâmple în viitor asemenea prostii, să trimitem la copii să plătească nu stiu ce bani din alocatii”, a declarat Victor Ponta, la începutul şedinţei de guvern. 

10.000 de copii din judeţul Argeş somaţi de FISC să achite contribuţia pentru sănătate. Nu este o glumă, ci situaţia reală la care s-a ajuns după ce un program informatic al Ministerului de Finanţe a identificat alocaţiile pentru c fiind venituri ale lor. Ca urmare, până la rezolvarea situaţiei, copiii sunt buni de plată, deşi autorităţile recunosc că situaţia este aberantă.

Eroare INCREDIBILĂ! 10.000 de copii, EXECUTAŢI de FISC. Alocaţiile au fost considerate venituri

ANAF a comunicat, miercuri, că reprezentanţii conducerii agenţiei au transmis cǎtre unitǎţile de administrare fiscalǎ o circularǎ prin care s-a suspendat regularizarea contribuţiilor de asigurǎri sociale de sǎnǎtate pentru veniturile obţinute din dobânda bonificatǎ de bǎnci, pentru alocaţiile de stat pentru copii, neridicate din conturile bancare.

„Precizǎm, încǎ o datǎ, cǎ obiectul impunerii nu ίl constituie alocaţia de stat pentru copii, ci veniturile din dobânzile bancare realizate de persoanele care nu şi-au ridicat alocaţiile din conturi”, arată ANAF, într-un comunicat.

Direcţia Finanţelor Publice Argeş a transmis înştiinţări prin care aproape 11.000 de copii din judeţ, inclusiv minori cu dizabilităţi, sunt anunţaţi că trebuie să achite contribuţii la asigurările de sănătate pentru alocaţiile primite de la stat, suma anunţată că trebuie restituită fiind de 39 lei, din cuantumul de 42 lei al alocaţiei, conform televiziunii publice.

Fiscul argeşean consideră că alocaţiile copiilor sunt venituri, aşa că trebuie să plătească şi contribuţii la asigurările de sănătate.