Victor Ponta: „Alegerile nu vor fi amânate. Le vor organiza călcând pe cadavre”

În emisiunea Punctul culminant de la România TV, Victor Ponta a declarat că este convins că alegerile nu vor fi amânate. Referitor la redeschiderea şcolilor, fostul premier a opinat că vor exista infectaţi încă din prima săptămână de şcoală pentru că autorităţile nu sunt pregătite.

RomaniaTV.net
25 aug. 2020, 18:01
Victor Ponta: „Alegerile nu vor fi amânate. Le vor organiza călcând pe cadavre”

Nu se amână alegerile, acum au luat primarii de la PSD, acum le-au dat banii de la PNDL (Programul Național de Dezvoltare Locală – n.red.), acum stau bine prin sondaje, deci trebuie să facă alegeri călcând pe cadavre. Acum le vin şi măştile, eu cred că dezastrul în şcoli va apărea încă din prima săptămână de şcoală.

Din septembrie vin oamenii din vacanţă şi trebuie să meargă la muncă, merg cu transportul în comun, încep şcolile, nu mai putem sta pe terase, vremea se va înrăutăţi, situaţia va deveni mai dificilă”, atrage atenţia liderul Pro România.

Victor Ponta este de părere că numărul de cazuri în şcoli va exploda încă din prima săptămână după redeschiderea şcolilor. 

Nu ştie nimeni cum începe şcoală. Noul şef al DSP Bucureşti a zis ca în Bucureşti dăm drumul la şcoli cu 15 elevi în clasă. Dar ce facem cu restul? Sau reuşim cumva să dublăm numărul de şcoli, de profesori, de portari? Sunt nişte aberaţii. Dacă Guvernul va putea să facă minunea biblică cu înmulţirea numărului de şcoli, de clase, de profesori, le ridicăm o statuie”, completează fostul premier.

Citeşte şi Florin Cîţu, invitaţie oficială pentru Marcel Ciolacu: Să vină la Minister să-i explic situaţia din România. Dăm noi cafeaua

Ponta se teme, de asemenea, că economia României nu are şanse să-şi revină şi din acest punct de vedere criza economică va fi mai gravă decât cea din 2010.

S-au lăudat zilele astea că au luat patru miliarde de euro de la UE. Am întrebat-o pe Corina Creţu ce e cu împrumutul ăsta. Ca să iei banii ăştia, trebuie să spui ce faci cu ei. Vine domnul Cîţu şi spune că a dat 1 miliard şomaj tehnic. Păi, bun, domnul Cîţu, şi cu celelalte 3 miliarde ce faci, le-ai palmat? Bugetul pe anul ăsta nu a venit în Parlament.

Dacă ne luăm după ce au spus miniştrii Guvernului Orban, banii pentru creşterea pensiilor sunt prinşi în buget. Acum acum s-a dovedit că nu-s prinşi. Nu-i puseseră de la început, era păcăleală. Ei s-au gândit că fac alegeri în martie, aprilie şi din gură ziceau că avem bani şi vi-i dăm în septembrie. Suntem într-o criză economică mai mare decât cea din 2010. Ne vom duce în cap în 2021-2022 mai rău ca în 2010. Ei nu au niciun plan„, conchide liderul Pro România.