Victor Rebengiuc, mesaj tulburător după moartea lui Mitică Popescu: „Vine şi rândul meu. Din generaţia mea nu a mai rămas nimeni, eu sunt ultimul”

Victor Rebengiuc a făcut o declarație cutremurătoare după moartea lui Mitică Popescu, care s-a stins din viaţă la 86 de ani.

06 ian. 2023, 15:07
Victor Rebengiuc, mesaj tulburător după moartea lui Mitică Popescu: „Vine şi rândul meu. Din generaţia mea nu a mai rămas nimeni, eu sunt ultimul”

Victor Rebengiuc a transmis un mesaj tulburător după moartea lui Mitică Popescu. Acesta susține că a rămas singurul din generația lui care mai trăiește și că, în curând, va veni și rândul său. Victor Rebengiuc a jucat cu regretatul actor Mitică Popescu în filmul Moromeții, unde au avut împreună două scene remarcabile.

Cei doi mari actori ai scenei românești au jucat împreună în filmul Moromeții. Mitică Popescu a murit la 86 de ani pe un pat de spital, pe data de 3 ianuarie.

Valentin Teodosiu, acuze grave după moartea lui Mitică Popescu: „I-am zis să nu se ducă la Spitalul Elias că de acolo se iese cu picioarele înainte. Este plin de nosocomiale”
Rebengiuc susține că este ultimul din generația sa și că în curând îl vom pierde și pe el. ‘Și eu am primit vestea tristă. A jucat împreună. Am avut două scene în Moromeții. Nu am fost prieteni, nu am fost apropiați, am fost colegi. Nu am păstrat legătura, dar am apreciat talentul său. Era un actor talentat, avea farmec. Avea haz de foarte multe ori și îmi plăcea de el ca actor. În curând, o să vină și rândul meu. Din generația mea nu a mai rămas nimeni. Eu sunt ultimul. Și așa c-o aștept…’, a declarat pentru viva.ro actorul Victor Rebengiuc.

Victor Rebengiuc are vârsta de 89 de ani și va împlini 90 de ani peste o lună, mai exact pe data de 10 februarie. O premieră care vine cu anunțul unei retrageri. Victor Rebengiuc anunță că rolul din spectacolul „Tatăl” de la Teatrul Bulandra din București va fi ultimul. Actorul spune că sănătatea nu îi mai permite și că pregătirile pentru acest nou spectacol au fost o provocare, scrie Viva.

Obiectul nelipsit al lui Mitică Popescu cu care va fi înmormântat
Acesta a povestit de ce și mai ales despre modul în care a reușit să le lase de fumat. Victor Rebengiuc a fost întrebat de Lucian Mândruță cum de se menține în formă. „Pas cu pas’, a răspuns actorul, amuzat. El a continuat să-și expună o parte a stilului de viață.

„Nu există o rețetă. Am fost un om echilibrat, în viața de toate zilele. N-am băut, am fumat mult timp, dar apoi m-am lăsat când nu mai era de folos. Am fumat 20 și ceva de ani… De la 15-16 ani până pe la 40′, a explicat Victor Rebengiuc.

Actorul Victor Rebengiuc a fumat câte două-trei pachete pe zi. A reușit să se lase de țigări și spune că a mai fumat după aceea doar la filmările pentru rolul din Moromeții.

„M-am lăsat pentru că fumam 2-3 pachete pe zi și aveam „pisici pe corzi„, cum numim noi actorii, trebuia să-mi dreg vocea. Erau depuneri pe corzi, respiram greu și oboseam foarte repede. Mi-am zis: „Ce vreau să fiu, actor sau fumător?’. Și am stins ultima țigară, apoi nu m-a mai interesat niciodată. Am mai fumat doar în „Moromeții’, nu avem cum desființa fumatul, ținea de viața celor de acolo’, a continuat Victor Rebengiuc la emisiunea lui Lucian Mândruță