Victor Socaciu, internat cu Covid 19, are afectaţi 50% din plămâni

Folkistul Victor Socaciu a fost internat vineri în spital, fiind diagnosticat cu COVID-19. Situaţia sa este gravă, având diabet şi alte comorbidităţi.

12 apr. 2021, 22:49
Victor Socaciu, internat cu Covid 19, are afectaţi 50% din plămâni

Victor Socaciu, în vârstă de 68 de ani, este internat după ce a fost diagnosticat cu Covid-19. Potrivit informațiilor obținute de Șeicaru de la partenera de viață a lui Socaciu, acesta se află în stare gravă și are 50% din plămâni afectați, iar familia se roagă neîncetat, la fel și colegii de breaslă, să se facă bine.

Şeicaru a spus că Socaciu nu își dorea să ajungă în spital, de teamă că i s-ar putea întâmpla ceva mai rău, extrem de panicat de ceea ce a văzut în ultima vreme la televizor, însă nu a avut încotro în cele din urmă.

Liliana mea e prietenă cu Brândușa, cu nevasta lui și ea mi-a zis că se știe că este grav. El vrea să vină acasă… Știu că 50% din plămâni sunt afectați”, a spus Vasile Șeicaru pentru Fanatik.

Nu am amănunte despre cum se simte. Ştiu că a avut febră, şi-ar fi făcut un test care ar fi ieşit negativ, şi practic a întârziat internarea în spital. Asta ştiu. Nu am alte amănunte„, a afirmat Ducu Bertzi.

Informaţia a fost confirmată şi de artista Maria Gheorghiu, care a precizat că niciun alt coleg din cei cu care a participat la Festivalul Om Bun nu a avut probleme de sănătate.

Victor Socaciu, internat în stare gravă la spital, cu COVID. Are plămânii puternic afectați și nu poate respira fără ajutor

Victor Socaciu, fost realizator de televiziune şi parlamentar, s-a născut pe 14 ianuarie 1953, la Braşov. A început să cânte cu grupul Zodiac, când se afla încă în şcoală. Primul concert susţinut cu trupa a avut loc în 1970. A urmat cursuri de chitară clasică la Şcoala populară de artă, iar în 1978, a absolvit Facultatea de Electromecanică.

În 1974, a debutat în Cenaclul Flacăra, iar anul următor, la radio, cu piesa „Nălucile amintirilor”, apoi, în 1976, la televiziune, cu „Oltule”. Debutul discografic a venit în 1981 – „Roata”. Acestuia i-au urmat 12 albume şi compilaţii.

A compus muzică pentru spectacole de teatru, la Braşov şi Târgu Mureş, iar din 1991, a pus bazele concursului folk „Om Bun”. A participat în mai multe rânduri la festivalul de la Mamaia şi a susţinut turnee în URSS, China, Germania, dar şi SUA şi Anglia.

În perioada 1997 – 1999, a realizat şi produs emisiuni la TVR şi Naţional TV. A fost deputat în Parlamentul României, în legislatura 2008 – 2012, ales pe listele Alianţei Politice Partidul Social Democrat + Partidul Conservator.

Premiul de onoare pentru întreaga activitate în slujba cântecului românesc oferit de Ministerul Culturii i-a revenit în 2002. Preşedintele României Ion Iliescu i-a conferit lui Victor Socaciu, pe 10 decembrie 2004, Ordinul Meritul Cultural în grad de Cavaler, „pentru contribuţiile deosebite în activitatea artistică şi culturală din ţara noastră, pentru promovarea civilizaţiei şi istoriei româneşti”.

Cel mai recent, la finalul lunii martie, el a participat la festivalul „Om Bun”, a cărui a 30-a ediţie a avut loc, în mare parte, online.


loading...
Partenerii noștri