Victoraș Micula, condamnat la 2 ani de închisoare cu executare. Sentința a fost dată după ce a tras cu arma de pe un pod din Oradea

Milionarul Victoraș Micula a fost condamnat la 2 ani de închisoare cu executare de către judecătorii din Oradea după ce a tras cu o armă de asalt de pe un pod din oraș.

12 feb. 2024, 17:21
Victoraș Micula, condamnat la 2 ani de închisoare cu executare. Sentința a fost dată după ce a tras cu arma de pe un pod din Oradea
Victoraș Micula, condamnat la 2 ani de închisoare cu executare. Sentița a fost dată după ce a tras cu arma de pe un pod din Oradea

Victoraș Micula a primit o pedeapsă cu închisoarea de 2 ani, acuzat fiind de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor. Sentința a fost dată după ce, în 2019, a tras cu o armă de asalt de pe un pod din Oradea. Decizia instanței nu este, însă, definitivă.

Citește și: Victoraș Micula, beizadeaua milionarului de la European Drinks, început Fresh într-un sat din Suedia. Cine e persoana pe care a pus-o să-i arunce mașina într-o prăpastie, pentru a încasa asigurarea de 275.000 de euro

Victoraș Micula, condamnat la 2 ani de închisoare cu executare

Este vorba despre procesul pornit de Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea, în aprilie 2021, în care Victor Micula jr. a fost inculpat pentru 18 infracţiuni de nerespectare a regimului armelor şi muniţiilor şi 13 infracţiuni de instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată.

În acest caz, Victoraș Micula este acuzat că, în 2019, a tras cu o armă de asalt pe un pod din Oradea în timpul unei curse de maşini pe străzile orașului. Imaginile au fost filmate şi postate pe Facebook de vloggerul Virgil Halacu, alias GajuKyd, proprietar al unui atelier de tunning. În înregistrare, Virgil Halacu spunea că arma este „reală”, însă a menționat și că ar fi tras cu „gloanţe oarbe”. Ulterior, procurorii au arătat că a fost vorba despre o puşcă letală semiautomată, „marca UM Sadu (WUM), de calibrul 7,62×39 mm”, potrivit ebihoreanul.ro.

Potrivit procurorilor de caz și a ofițerilor DGA Bihor, Micula jr. a luat arma de la un amic şi a continuat să încalce legea şi după respectivul incident, în perioada 30 aprilie – 29 mai 2019. Mai exact, în decurs de o singură lună, el a cumpărat 10 arme și sute de cartușe, în valoare de peste 40.000 euro, prin intermediul unui interpus care avea permis de port armă.

Toți amicii lui Micula care l-au ajutat cu facilitarea de armament și muniție au fost trimişi în judecată pentru complicitate la nerespectarea regimului armelor și munițiilor, precum și pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată. În faţa instanţei a ajuns şi unul dintre martorii audiaţi în timpul anchetei, acuzat acum de mărturie mincinoasă, pentru că a încercat să-l protejeze pe Micula prin declaraţii false.

Prin sentinţa pronunţată luni, Judecătoria Oradea a decis că atât Victor Micula, cât şi cei trei amici ai săi sunt vinovaţi și trebuie să execute pedeapsa cu închisoarea. Totuși, în timp ce doar milionarul a rămas cu o pedeapsă cu executare, ceilalți trei au primit sentințe cu suspendare și o perioadă de supraveghere de 2 ani, timp în care sunt obligați să presteze muncă în folosul comunității.

Prin aceeaşi sentinţă, instanţa din Oradea a confiscat toate armele şi muniţia găsite la Victor Micula în timpul percheziţiilor şi l-au obligat să achite cheltuieli judiciare în valoare de 65.000 lei.

Verdictul dat luni de Judecătoria Oradea nu este definitiv şi se așteaptă să fie atacată cu apel de către avocații milionarului, mai ales că răspunderea penală pentru faptele lui Victoraș Micula se prescrie în august 2024.

Citește și: Adriana Bahmuțeanu a câștigat procesul cu Victoraș Micula. Câți bani trebuie să plătească milionarul