Victorie în instanţă a unui interlop periculos. SRI trebuie să explice activităţile desfăşurate în cauză

Protocolul PÎICJ-SRI îl poate face scăpat pe Alexandru Huțuleac, interlopul din clanul Cordunenilor care a lovit cu sabia în cap un polițist.

RomaniaTV.net
07 apr. 2020, 14:18
Victorie în instanţă a unui interlop periculos. SRI trebuie să explice activităţile desfăşurate în cauză

Dan Ciprian Sfichi, polițistul atacat cu sabia de Alexandru Huțuleac, membru al Clanului Corduneanu, dar și DIICOT trebuie să dovedească că au acționat legal la momentul arestării interlopului. Pe de altă parte, SRI trebuie să comunice ce fel de activități a desfășurat în acest dosar.

Asta pentru că magistrații au acceptat cererea lui Alexandru Huțuleac, potrivit căreia interceptările din dosar nu ar fi fost legale.

„Repune cauza pe rol întrucât sunt necesare lămuriri suplimentare. Se va emite adresă către PÎCCJ-DIICOT Suceava pentru a preciza dacă convorbirile și comunicările telefonice au fost interceptate, localizate și înregistrate cu ajutorul specialiștilor din cadrul SRI sau instituția anterior menționată a acordat doar sprijin tehnic prin transmiterea semnalului, având în vedere contradicțiile din adresa existentă la f. 197/198 dosar instanță. (…) Emiterea unei adrese către S.I.P.I. Suceava pentru a comunica dacă lucrătorii de poliţie care au procedat la punerea în executare a măsurilor de supraveghere aveau calitatea de poliţie judiciară. Emiterea unei adrese către D.O.S. pentru a comunica dacă lucrătorii de poliţie care au procedat la punerea în executare a măsurilor de supraveghere aveau calitatea de poliţie judiciară. (…)

Emiterea unei adrese către DIICOT ST Suceava pentru a comunica dacă, în ceea ce priveşte punerea în executare a mandatelor de supraveghere tehnică privind înregistrările audio, video sau prin fotografiere a activităţi infracţionale ale persoanei vizate s-a realizat doar prin concursul unor persoane care au avut dotarea tehnică corespunzătoare, specializarea şi abilităţile necesare asigurării secretului operaţiunii şi să indice care erau acele persoane şi calitatea lor, iar în măsura în care acelea erau instituţii să le indice

Emiterea unei adrese către SIPI Suceava pentru a comunica în ce au constat activităţile desfăşurate în dosarul nr. 2D/P/2011 al DIICOT – ST Suceava şi dacă lucrătorii aveau aviz de poliţie judiciară în acel moment. Emiterea unei adrese către DOS pentru a comunica în ce au constat activităţile desfăşurate în dosarul nr. 2D/P/2011 al DIICOT – ST Suceava şi dacă lucrătorii aveau aviz de poliţie judiciară în acel moment.

Emiterea unei adrese către SRI pentru a comunica în ce au constat activităţile desfăşurate în dosarul nr. 2D/P/2011 al DIICOT – ST Suceava”, potrivit cancan.ro.

Citeşte şi: ULTIMA ORĂ DNA trimite în judecată trei deputaţi şi un senator PSD