Videanu îi răspunde lui Ponta: Guvernul este responsabil pentru EŞECUL privatizării Oltchim

Fostul ministru al Economiei, Adriean Videanu, a reacţionat la acuzaţiile premierului Victor Ponta privind înţelegerea pe care ar avea-o cu Dan Diaconescu, spunând că este responsabilitatea Guvernului pentru eşecul privatizării Oltchim şi a cerut demisia cabinetului. 

RomaniaTV.net
24 sept. 2012, 09:49
Videanu îi răspunde lui Ponta: Guvernul este responsabil pentru EŞECUL privatizării Oltchim

Eşecul privatizării Oltchim, pe care l-am anticipat, este rezultatul indiscutabil al incompetenţei guvernului Ponta. Pentru acest lucru, cerem de urgenţă demisia guvernului, singurul responsabil de închiderea combinatului Oltchim şi de eşecul privatizării sale„, a declarat Adriean Videanu, în cadrul conferinţei de presă ce a urmat şedinţei conducerii PDL.

Preşedintele PDL Bucureşti i-a imputat personal eşecul privatizării şi premierului Ponta, „acest personaj politic jalnic, Victor Ponta, pe care vreau să-l asemăn personajului popular care reprezintă esenţa incapacităţii, Bulă„.

„Uitaţi-vă cât de mitoman este domnul Bulă care acum 7-8 zile afirma că doi mari investitori serioşi vor veni, iar aceasta nu s-a întâmplat. Acesta este nivelul de înţelegere pe care îl au ei asupra economiei româneşti”, a spus Videanu

Mai mult, democrat-liberalii vor să sesizeze organele statului abilitate să cerceteze dacă nu au fost cumva prejudiciate interesele statului prin derularea procedurii de privatizare a Oltchim.

Vom sesiza inclusiv organele abilitate ale statului  care să verifice condiţiile în care guvernul domnului Bulă a modificat condiţiile privatizării deşi aveau toate aprobările Comisiei Europene pentru conversia creanţei către AVAS (…) Memorandumul aprobat de guvernul Ponta este în zona subminării economiei naţionale”, a spus Videanu precizând că o conversie a creanţelor în acţiuni ar fi crescut cota de participare a statului în acţionariatul Oltchim.

Cât priveşte calificativul de „hoţ al hoţilor” pe care l-a folosit Ponta la adresa sa, Videanu a replicat la fel de dur. „Acest om minte cum respiră. Când a ajuns prim-ministru a spus că o să facă publice deciziile lui Videanu de la Hidroelectrica. Dacă vrea să vadă hoţul hoţilor, are ocazia să se uite în oglindă în fiecare dimineaţă„, a ripostat democrat-liberalul.

De asemenea, el a respins şi acuzele lui Ponta potrivit căruia s-ar fi înţeles cu Dan Diaconescu pentru a acoperi fraudele de la Oltchim din anii anteriori. „Singura dată când am vorbit cu Dan Diaconescu a fost când m-a acuzat public că l-aş fi influenţat pe Traian Băsescu să-l bage la închisoare„, a precizat Videanu.