Videanu: Voi sesiza Parchetul pentru tentativa lui Ponta de subminare a economiei în cazul Oltchim

Adriean Videanu i-a cerut premierului Victor Ponta să prezinte, în 48 de ore, explicaţii în legătură cu modul în care a fost gestionat subiectul legat de privatizarea Oltchim, el spunând că, în caz contrar, va sesiza Parchetul pentru tentativă de subminare a economiei naţionale.

RomaniaTV.net
25 sept. 2012, 17:49
Videanu: Voi sesiza Parchetul pentru tentativa lui Ponta de subminare a economiei în cazul Oltchim

„Victor Ponta este singurul vinovat pentru închiderea Oltchim şi de eşecul privatizării. Îi cer public să explice care au fost argumentele pentru care a schimbat prin memorandum condiţiile de privatizare negociate cu FMI, cu Comisia Europeană. Dacă nu va face acest lucru în 48 de ore voi sesiza instanţa pentru tentativa de subminare a economiei”, a declarat Adriean Videanu într-o conferinţă de presă.

Liderul PDL a subliniat că nu glumeşte în această privinţă.

Adriean Videanu a afirmat că nu a avut nicio relaţie de afaceri cu Constantin Roibu, fostul director general al Oltchim, şi cu Cristi Boureanu. De asemenea, el a mai declarat că nu s-a întâlnit cu prezentatorul Dan Diaconescu decât la o emisiune a OTV din urmă cu 10 ani.

„Nu am fost interesat de privatizarea Oltchim. Singurul motiv pentru care mă interesează privatizarea Oltchim este că am fost singurul ministru în timpul guvernului Boc care a găsit o soluţie entru salvarea combinatului prin angrenarea şi completarea business-ului Oltchim cu partea de petrochimie şi, ulterior, cu partea de rafinare a Arpechimului”, a mai precizat fostul ministru al Economiei.