VIDEO: Accident pe Podul Prieteniei. CNAIR: „S-a produs din cauza bulgarilor!” | EXCLUSIV

Accident pe Podul Prieteniei, în noaptea de marți spre miercuri, 22-23 august. Un TIR a blocat circulația pe podul care leagă România de Bulgaria. 

23 aug. 2023, 10:06
VIDEO: Accident pe Podul Prieteniei. CNAIR: „S-a produs din cauza bulgarilor!” | EXCLUSIV

Accidentul s-a produs pe jumătatea dinspre Bulgaria a podului. La vamă s-au format cozi interminabile de mașini încă de la ora 3 noaptea.

La fața locului s-au deplasat mai multe autospeciale de stingere de la ISU Giurgiu, din cauza unor scurgeri de carburant.

CNAIR, reacție în urma accidentului: „Bulgarii nu întrețin partea lor de pod”

CNAIR a oferit o primă reacție în urma acestui eveniment, pentru RomâniaTV.net:

„Pieptenele rostului s-a rupt pe partea bulgară a podului Prieteniei, Giurgiu-Ruse, motiv pentru care tirul a făcut accident. 

Partea română a intervenit pentru a-i ajuta pe bulgari. Altfel, bulgarii siguri nu puteau să deblocheze tirul și implicit, podul. 

Accidentul s-a produs din cauza bulgarilor, care nu-și întrețin partea lor de pod”, a transmis purtătorul de cuvânt al instituției, Alin Șerbnănescu.

CNAIR a transmis imagini de la fața locului, realizate miercuri dimineață:

Podul Prieteniei leagă România de Bulgaria de 69 de ani

Podul Prieteniei a fost inaugurat pe 20 iunie 1954. La acea vreme era considerat drept cel mai mare pod rutier și cale ferată din Europa, o construcție extrem de necesară pentru România și statul vecin din sud.

Legătura română-bulgară are o lungime de 2.800 de metri. A fost construit pe două nivele, unul rutier și unul feroviar. De asemenea, dispune de un trotuar pentru pietoni.

În plus, este singurul pod mobil de peste Dunăre, care are posibilitatea de a se ridica atunci când trec ambarcațiuni mai înalte.