VIDEO Cântăreaţa care a făcut show în faţa unui public inexistent la Târgul din Calafat îşi va imagina că va fi plătită

Cântăreața care a făcut show în fața pieței goale, în Calafat, nu a fost plătită. Primarul îi numără ca spectatori pe cei care se adăposteau de ploaie, la un cort

12 dec. 2022, 21:17
VIDEO Cântăreaţa care a făcut show în faţa unui public inexistent la Târgul din Calafat îşi va imagina că va fi plătită

Un spectacol la târgul de Crăciun de la Calafat nu a avut parte de spectatori, dar în spaţiul virtual a devenit viral, spre nemulţumirea primarului, care nu mai vrea să scoatî bani de la buget.

„Şi haideţi să aplaudăm împreună, să ţinem ritmul. Haideţi să aplaudăm şi acolo, în dreapta. Foarte bine. (…) Şi încă o dată, Calafat! Sunteţi pregătiţi? Toate mâinile sus, sus, sus! Foarte bine!” Calafat, sâmbătă seara, ora 20:30. Artista pare că se află pe scena celor mai mari festivaluri de muzică din lume. Publicul, însă, ia-l de unde nu-i. Doar câţiva trecători se opresc puţin apoi îşi văd de drum. Acest lucru nu a contat însă.

VIDEO Viralul sfârşitului de an. Concert cu spectatori imaginari la Târgul de Crăciun din Calafat: „Hai să aplaudăm mai tare, foarte bine!”

Concert fără spectatori la Târgul de Crăciun
„S-a cântat live, am văzut că erau mulţi care comentau că e playback. A cântat bine, a cântat live, a avut succes. Un artist adevărat cântă şi la 10 oameni la fel cum cânta la 10 milioane de oameni”, susţine Radu Baron, impresarul artistei. În timp ce impresarul încearcă sa ne convingă că scenele sunt firești, în Calafat e ştirea zilei. Prestaţia artistei a pus oraşul pe hartă.

„Poate fata repeta de una singură sau ce ştiu eu … Dacă era profesionist, sigur nu făcea chestia aia de doi lei. Hai mâinile sus, eu aşa am crezurt că e cantecul”, mărturiseşte un localnic. „Cel mai drăguţ a fost cum anima, prezenţa … Erau vreo trei, se călcau în picioare care să apuce în primul rând. Cum e vorba aia, nu întrerupi omul când tace, cam aşa a fost la noi”, spune un altul.

Este pentru prima dată când Calafatul are Târg de Crăciun. Prin centrului oraşului, însă, bate vântul. „Şi astăzi, ca şi în ziua deschiderii, Târgul de Crăciun din Calafat este pustiu, piaţa este goală, iar căsuţele comercianţilor au cel mult un rol decorativ.

Primarul, în schimb, e optimist. E vreme să vină și comercianții şi publicul. Cât despre seara deschiderii oficiale a târgului, vremea a stricat apele. „În dreapta era şi zona unde era caruselul, erau părinţi şi copii care se mai adăposteau de ploaie. În dreapta, dacă vă uitaţi lângă scenă, este un cort unde erau persoane. Într-adevăr, maximum 10-15 persoane erau în zona respectivă”, a declarat Doru Mitulețu, primarul din Calafat.

„Ploaia ne-a stricat lucurile pentru că au fost înainte alţi artişti care au cântat”, spune Cosmina Călin, organizator. Spectacolul a fost organizat de o asociație a talentelor din România, iar evenimentul nu ar fi scos bani din bugetul local.